31. kolo
04.04.2009 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Liverpool zase rozhodl o své výhře až v nastavení

Reds hráli znovu až do posledních minut, a tak se dostávají na úroveň Manchesteru United, který má však oproti nim nyní dva zápasy k dobru. Nicméně komu že mohou v Liverpoolu blahořečit? Youssimu Benayounovi, který se trefil až ve druhé minutě nastavení, vážení.

První desetiminutovka byla jaksepatří seznamovací, přesto do ní Liverpool zvládl vtěsnat svou první vážnější šanci. Právě na jejím konci se totiž vně pokutového území soupeře udržel obdivuhodnou dobu na balonu Torres, aby perfektně prostrčil míč k Dossenovi, který hned napoprvé Schwarzera nešetřil a pořádně ho protáhl. Následný rohový kop pro změnu vyústil v nešťastnou ránu Škrťela, respektive tečujícího Dosseny, do břevna. Reds pokračovali v jakž takž aktivní hře a taková taktika mohla nést ovoce opět ve 22. minutě. Tehdy měl Gerrard dostatek času na rozmyšlenou, a tak narýsoval parádní pas pro Torrese, který ranou již uvnitř šestnáctky donutil Schwarzera k dalšímu brilantnímu zákroku. Tentýž Španěl pak po centru Kuyta hlavičkoval těsně nad soupeřovu klec.

Právě Torres byl doteď zřejmě nejaktivnějším hráčem Liverpoolu, přičemž Fulhamu hrozil vlastně permanentně. Třeba ve 25. minutě pro změnu rozjel akci proto, aby mohl Xabi navázat střelou těsně vedle. A právě tento jeho krajan se zakrátko stal další obětí škodolibé paní štěstěny, která jeho pumelici z halfvoleje nasměrovala opět jen do horní konstrukce Schwarzerovy svatyně. Jen tak mimochodem, po minutě to zkoušel Torres znovu sám, tentokráte však soupeřova golmana zrovna nepostrašil. A pak zas a znova - Gerrard s "El Ninem" dokonale zamotali hlavy zadákům Fulhamu, ovšem druhý jmenovaný pak ve velké šanci neobstál ideálně. Koneckonců jak jinak si mohl dneska počínat než nastřelit tyčku? Nijak, a o své smůle by si mohl klidně popovídat s Dossenou, který krátce po jeho nezdaru odhlavičkoval překrásný centr Gerrarda podruhé v dnešním utkání do břevna. Ještěže okamžik na to sudí foukl do píšťalky na znamení konce první půle, jinak by se asi hosté uhryzali z toho, jakou mají dneska smůlu.

Jenže se začátkem druhého dějství jako by se Liverpool předem obával možného příchodu další "konstrukční pohromy" a dopředu se zrovna nehnal. Až v 54. minutě si na výlet troufl Gerrard, balon předal doleva Insuovi, který pěkně našel hlavu nehlídaného ďábla Torrese. Od ní se však míč odrazil přímo do náruče pozorného Marka Schwarzera. Nicméně ani tato šance nikterak nevytrhla Reds z dosud až přílišné pasivity. Pak zase až v 71. minutě brejk Gerrarda zakončoval skrze Schwarzera střídající Babel, ale včas se vrátil Paintsil a osvobodil Fulham. O deset minut později zase Fulham jen křečovitě bránil rohový kop, přičemž jejich snahu pak utnula Gerrardova střela těsně mimo.

Zápas už se chýlil ke svému konci, ovšem nebyl by to Liverpool, kdyby do jeho závěru nedal celý zbytek svých sil. A světe div se, opět se mu to náramně oplatilo. Nejprve ještě Benayoun pálil jen do boční sítě, pak se však ve druhé minutě nastavení k němu odrazil míč podruhé a tentokráte izraelský žolík nezaváhal.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
Devil

Fulham by mohl zopakovat vykon z minuleho kola!

tip.-0:2

Reagovat
Honda

HAHA ty si VTIPÁLEK

1:3

Reagovat
Devil

Za prve se nauc reagovat,

za druhe,ses blb,nebo jsi nepochopil,

za treti,nevim co je na tom vtipnyho.. ::

Reagovat
smazaný uživatel

tak ty si to vybavil

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo letos obsadí druhé místo?

MANCHESTER UNITED

YNWA

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

ked Skrtel zase neda vlastenca tak vyhraju 1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Yossi Benayoun

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Devil

Uz nechlastej..

Reagovat
smazaný uživatel

4 tycky za polocas, to jsem snad jeste nikdy nevidel, ale aspon ze zaslouzene 3 body tam nakonec spadly

Reagovat
smazaný uživatel

ale preci nakonec, to co sme nedali (2x brevno.. tyc).... sme si zaslouzili vyhrat, a netvdte me ze ne:) skoda ty aston villy, ale je pravda.. ze ten macheduv goool byl luxus, hold se to zas napina:D aůe verim liverpoolu:-*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele