22. kolo
17.01.2009 18:30 CET
1 : 3
(0:1)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Hull City doma opět prhrál, Arsenal zachraňoval zápas v závěru

Arsenal díky dvěma pozdním gólům porazil Hull City a udržel tak kontakt s čelem tabulky. Na vedoucí Manchester United ztrácí šest bodů.

Hull nezopakoval podzimní výsledek z Emirates Stadium, na kterém se tygři v úvodu sezony radovali ze senzační výhry 2:1. Arsenal se totiž již po půlhodině radoval z první branky, domácí ale dokázali v 65. minutě odpovědět gólem Cousina. Kanonýři, jak tomu v posledních zápasech bývá zvykem, ale zabrali ke konci zápasu a díky gólům Nasriho z 81. minuty a Bendtnera z 86. nakonec zvítězili 3:1.

Arsenal neprohrál již osmkrát v řadě, naposledy ho ke konci listopadu porazil Manchester City 3:0. I přes pozitivní bilanci klesl Arsenal v Premier League až na páté místo, tři body za čtvrtou Aston Villu. Hull naopak drží nepříznivou bilanci - prohrál popáté v řadě a v tabulce mu patří osmá příčka - s šesti body náskoku na nyní sestupující Stoke City. Žlutí také potvrdili pověst nejhoršího domácího týmu, na domácím stadionu zatím nasbírali pouze 11 bodů.

Hull v týdnu postoupil přes Newcastle United do dalšího kola FA Cupu, přesto se manažer Phil Brown rozhodl udělat několik změn. Do sestavy se překvapivě vrátil Peter Halmosi a Ryan France, debut si pak odbyla čerstvá posila - levý bek Kevin Kilbane. Pouze na lavičce začal angolský útočník Manucho, který hostuje z Manchesteru United. Nečekaný byl především start záložníka Franceho, který hrál nejčastěji za rezervu. Stal se tak již čtvrtým hráčem Hullu, který si zahrál ve všech čtyřech soutěžích, v kterých jeho tým působí.

První šanci si již po dvou minutách připravil Geovanni, střelec prvního gólu na Emirates Stadium. Brazilský útočník zmátl obránce Arsenalu a zatímco dva jeho spoluhráči byli chyceni v ofsajdové pasti, nejlepší střelec Hullu se dostal do vyložené šance. Míč ale netrefil ideálně. Do další příležitosti se dostal pravý bek domácích - Nathan Doyle. Ten ale z velké vzdálenosti zamířil pouze do míst, kde stál brankář Manuel Almunia.

První šance Arsenalu přišla po standardní situaci. A hosté se málem radovali z úvodního gólu. Původně přesný pokus ale zblokoval obránce domácích Michael Turner na roh. Domácí mohli vstřelit branku po slibně se rozjíždějícím protiútoku. Cousin ale nedokázal nacentrovat a jeho následná střela šla značně mimo.

Domácí se do šancí dostávali i po standardních situacích. Střelu zpoza pokutového území dokázal Almunia zlikvidovat, druhý přímý kop skončil již na postavené zdi. Dvě šance měli z přímých kopů i hosté. Dvakrát se k němu postavil Emmanuel Adebayor a dvakrát byl blízko prvnímu gólu. Boaz Myhill mu ale skvělými zákroky skórovat nedovolil.

Po půlhodině hry se z dálky napřáhl Robin van Persie, velšský brankář jeho střelu dokázal vyrazit pouze na břevno. Následně ale skvěle zareagoval na dorážku Johana Djoroua. Přesto domácí nedokázali náporu Arsenalu odolávat dlouho. Ve třicáté minutě rozšířil Emmanuel Adebayor svou gólovou sbírku již na 11 ligových branek. Tožský útočník si nejlépe naskočil na roh Van Persieho a skvěle tak zužitkoval svých 188 centimetrů - 0:1.

Ve druhém poločase přiletěl do pokutového vápna jako blesk Robin Van Persie, penaltu si ale nevymodlil, navíc dostal žlutou kartu za faul na Rickettse. Jeho parťák z útoku si počínal daleko korektnějším způsobem, nejdříve se zbavil obránce Turnera, koncovka se mu ale nepovedla a trefil pouze dobře postaveného Myhilla.

Hull poprvé vystřídal v 52. minutě. Za nevýrazného Halmosiho přišel Angolan Manucho a s ním se formace změnila ze 4-5-1 na klasické 4-4-2. Manucho se poprvé dostal do vážnější akce a hned v pokutovém území spadl. Rozhodčí Alan Wiley ale ani napodruhé penaltu neodpískal.

Domácí se přesto dočkali vyrovnání, po hodině hry se, stejně jako v podzimním duelu, prosadil Cousin. Mendyho centr lehce tečoval Clichy, ten si přesto našel svého adresáta, který hlavičkou překonal španělského gólmana Almuniu.

Mendy se do šance dostal i později. Po jeho akci zahrávali domácí standardní situaci, Arsenal se ale ubránil. Mendy byl aktivní i v následujících chvílích. Za faul na něj obdržel žlutou kartu Clichy.

Arsenal po dlouhé době zahrozil v podobě střely Diabyho. Ten ale z dobré pozice pálil mimo. V 68. minutě se do hry dostal i žolík Bendtner a brzy o sobě dal brankáři Myhillovi pořádně vědět. Dokázal se prodrat skrz pokutové území, jeho následná střela ale branku netrefila.

Arsenal se přesto dokázal vzpamatovat. Deset minut před koncem se prosadil francouzský reprezentant Samir Nasri. Ten překonal Myhilla po skvělé přihrávce Van Persieho. Třetí gól přidal pět minut před koncem střídající Bendtner. Ten vstřelil již svůj čtvrtý gól v sezoně. V nastaveném čase mohl Arsenal přidat ještě čtvrtý gól, Bendtner ale tentokrát přesně nemířil a jeho střela se zastavila na tyči...

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hull se nakopne a zkušenostma porazí ty mladíky na kolena. tip: 2:0

Reagovat
Devil

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

to musím být neprohra Hullu ......... Villans GOGO

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Arsenal zas dá gol v 83 minutě

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Go Gunners Fo!

Reagovat
smazaný uživatel

Yeahhhhh

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkněj zápas,arsenal pěkně presoval

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele