20. kolo
30.12.2008 21:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Hull City - Aston Villa 0:1

Škoda, že branka nepadla dříve. To si říkali nejspíše všichni přihlížející. Zayatte se stal nešťastně posledním střelcem roku 2008 v Premier League. Po vlastním gólu začala konečně dobrá hra. Už se však nestihlo nic jiného než odvolaná penalta pro domácí. Villans tedy zůstávají na čtvrté příčce o skóre za Manchesterem, naopak Hull zůstává na osmé příčce s citelnou ztrátou na poháry.

Hull vstoupil do utkání svižně a obrana hostů musela být neustále ve střehu. Hned v páté minutě se také domácí radovali. Barmby však vlétl až moc ostře do souboje s Friedelem v malém vápně, a tak se pískal faul. Aston Villa za svým soupeřem moc nezaostávala, neustálé vzrušení však přinášely hlavně nebezpečné centry domácích, které včas dokázali zpacifikovat Knight s Daviesem.

Po úvodních minutách příjemné podívané přišlo tuhé bránění domácích. Aston Villa nudila dlouhými rozehrávkami, ono se ovšem nic moc jiného nedalo dělat. Není divu, že do přestávky tak stála za zmínku pouze hlavička Daviese, která o metr a půl minula vlastní branku. Hra bez nápadu a rychlých kontrů rozhodně diváky nebavila.

Do druhého poločasu vlétli znovu domácí s chutí útočit, k přímému ohrožení branky Villans to však nevedlo. Organizované obrany za hodinu hry nenechali své soupeře ani prověřit brankáře. První, nikterak gólem zavánějící, střela přímo na bránu tak byla zapsána až v 65. minutě. Tečovaný míč od Petrova mířil přesně doprostřed branky.

Za hlavu se nesčetněkrát chytal domácí manažer Brown, jeho svěřenci měli neskutečné množství příležtostí k dobrému zakončení. Míče létaly kolem tyčí nebo se hostům podařilo zblokovat nebezpečné hlavičky Barmbyho či Turnera. Aston Villa nakonec ukázala, že je mistrem závěrů utkání. V 88. minutě zblokovaná střela Petrova zůstala u hostů, přihrávku do strany převzal Ashley Young, načež centroval do vápna na Agbonlahora. Ještě před ním se však k míči dostal domácí obránce Zayatte a Myhill už rukou nemohl míč vytěsnit. Agbonlahor, na kterého míč mířil, stál v postavení mimo hru a tak branka platit pravděpodobně neměla.

Rozhodčí Bennet bude asi nejnenáviděnějším člověkem v Kingston upon Hull. V nastavení předvedl domácím fanouškům slavnou etudu z Pyšné princezny a odvolal to, co slíbil. Po rohu odpískal penaltu za údajnou ruku Ashleyho Younga. Pomezní rozhodčí však správně viděl pouze břevno a nepovedené natahování mladičkého záložníka. Pokutový kop se tedy nekopal a výsledek už zůstal nezměněn.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hull je momentálně pěkně v prdeli, takže tipuju 0:3 pro Aston Villu

Reagovat
Tomtaf

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2 autor:

Mas chybu rozestaveni Villans. Nikoli Sidwell, nybrz Petrov hraje na pozici CDM.

Reagovat
pavel.fotbal

Hull je doma slabej,Aston Villa venku poměrně dobrá takže 1:2 bude stačit.

Reagovat
smazaný uživatel

hull vyhraje 2:1 mažná remizuje ale ted uz neprohraje

Reagovat
smazaný uživatel

"Lvi mají s Hullem pozitivní bilanci. V lize se s ním zatím ještě nestřetli..."

Reagovat
smazaný uživatel

I ty pysna princezno! Hnus fotbal, ale 3 body jsou doma :-)

Reagovat
smazaný uživatel

moc hezky napsáno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele