27. kolo
01.03.2009 13:30 CET
1 : 2
(0:2)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Hull City - Blackburn Rovers 1:2

Blackburn zvedl hozenou rukavici od Middlesbrough a je na Stoke City, aby také ukázalo svou sílu. Hull po druhé domácí prohře v řadě začíná mít opravdu vážné sestupové problémy.

Obránce hostí, Stephen Warnock, bude aspirovat na jednu z nejrychlejších žlutých karet. Uběhlo totiž pouhých 21 vteřin od hvizdu rozhodčího, když fauloval Mendyho. Defenzívy obou mužstev musely být v pozoru od prvních minut. Z domácích se o hrozbu staral především Geovanni, na druhé straně pak El-Hadji Diouf. První výraznější moment přišel až po dvaceti minutách, kdy Turner zaměstnal svou hlavičkou Robinsona. Ten měl o poznání více práce než jeho protějšek. Blackburn hrál sice extrémně přímočaře, nicméně v útoku osamělý Santa Cruz byl proti domácí obraně bezmocný.

Po půlhodině hry přišlo obrovské zklamání pro Tigers. Během dvou minut a deseti vteřin totiž Blackburn vsítil dva góly. Duke vyrazil tečovaný pokus, ale k míči se před Zayattem dostal Santa Cruz, místo střely volil přihrávku a hříšník Warnock skvělým způsobem svou rychlou kartu napravil. Právě úspěšný střelec vypracoval s Pedersenem centr, kterým v hloubi vápna našel Andrewse, který již lehce překonal brankáře Dukea. A o minutku později mohlo být ještě hůře, kdyby domácí brankář skvěle nezakročil proti Santa Cruzovi. To domácí značně znervóznělo a Phil Brown byl za odpískání poločasu jistě šťastný.

Do druhého poločasu naskočil za zraněného brankáře Robinsona Brown. Hned ve třetí minutě druhé půle se opět blýskli hosté. Pedersenovu střelu skvěle vyrazil Duke, který si poradil i s dělovkou Grelly a následně Diouf mířil v pádu nad branku. Draví domácí naprosto tápali v útoku, což brnkalo na nervy aktivnímu Geovannimu. Šance si tak i nadále tvořili především hráči Blackburnu. Pedersenův přesný centr našel Santa Cruze, kterému stačilo trefit branku, aby skóroval. Chybného postavení Dukea však využil pouze k nepřesné střele.

V 64. minutě přišel tvrdý souboj Pedersena s Marneym. První jmenovaný dostal pouze žlutou kartu, naopak středopolař Hullu musel předčasně do sprch za nakopnutí do protihráčových choulostivých míst. Jenže domácí hráč sotva došel do kabin a právě Pedersen mířil za ním. Za držení Zayatteho totiž viděl druhou žlutou. To domácí nabudilo. Brown ještě Mendyho střelu vyrazil na roh. Právě on pak od rohového praporku nacentroval na Ashbeeho, který s trochou štěstí dostal míč do sítě. Jenže svěřenci trenéra Allardyce díky kompaktní obraně nedovolili byť jen náznak šance.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com, bbc.co.uk, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele