34. kolo
25.04.2009 16:00 CET
1 : 3
(0:1)
Stadión:
KC Stadium, Hull

Reportáž

Hull City - Liverpool FC 1:3

Liverpool těžké utkání v Hullu zvládl a může slavit zisk dalších, velmi cenných, tří bodů. O výhru 3:1 se na hostující straně postarali Dirk Kuijt, jenž se dnes trefil hned dvakrát, a Xabi Alonso, za domácí fotbalisty se střelecky prosadil Geovanni.

Utkání začalo ve svižném tempu a na obou týmech bylo vidět, že chtějí jít za vítězstvím, které by mělo pro obě strany velký význam. Hostujícím příznivcům pořádně zatrnulo už v 6. minutě, kdy se hnal do šance Folan, jenže nakonec díky dobrému bránění Carraghera nedokázal ani zakončit. Vzápětí ale bylo hodně horko také na druhé straně, kde se skutečně předvedl liverpoolský Benayoun. Izraelský reprezentant předvedl dlouhý sprint až do pokutového území, tam se efektivně zbavil několikanásobné převahy protihráčů a vystřelil. Jeho rána byla sice zblokována, ale pouze k Torresovi, jehož následný pokus z poměrně velkého úhlu dokázal vyrazit na roh gólman Myhill.

Tigers dělali Liverpoolu poměrně velké problémy, což potvrdil také v 15. minutě Marney. Jeho dalekonosná přízemní střela ale letěla asi půl metru vedle pravé Reinovy tyče. Toho zaměstnal o pouhé dvě minuty později také Geovanni. Pohledná rána z voleje z dobrých pětadvaceti metrů španělského gólmana v hostující bráně pouze protáhla, jelikož jí scházela přesnost.

Liverpool měl co dělat, aby nebezpečným útokům Hullu dokázal vzdorovat. Ve 24. minutě vyzkoušel pozornost Reiny Michael Turner. Se svou hlavičkou ovšem neuspěl. Liverpool se do nějakého nebezpečného zakončení nedostával. Nakonec to ale byli právě svěřenci kouče Beníteze, kteří se ujali vedení. Po faulu Boatenga na Benayouna dostali Reds možnost zahrávat přímý kop ze zajímavé situace. Exekuce se zhostil Xabi Alonso. Jeho dělovku sice srazila zeď, jenže následně měl možnost k dorážce a krásnou nechytatelnou střelou otevřel gólový účet tohoto střetnutí.

Po změně stran se v úvodních minutách rozhodně v žádném strhujícím tempu nehrálo. Domácí hráči byli sice stále hlasitě povzbuzováni svými fanoušky, jenže nějakou dobu jim trvalo, než si vypracovali nějakou zajímavou příležitost. Liverpool se naopak pokoušel své vedení navýšit, konkrétně Mascherano. Ten chtěl napodobit svého kolegu ze zálohy a vyzkoušel své štěstí střelou z dálky, moc úspěšný ale nebyl. O skórování usiloval také Torres, jenže svou technickou střelu poslal nad bránu Myhilla.

Hull nutně potřeboval stav utkání otočit, jenže situaci mu v 59. minutě ještě více znepříjemnil útočník Caleb Folan. Ten se totiž nechal naprosto zbytečné vyloučit, když v souboji se Škrtelem uštědřil slovenskému obránci několik ran a poslal jej k zemi. Liverpool početní výhody v podstatě ihned využil. Benayounův centr dokázala domácí obrana odvrátit, k míči se ale dostal Škrtel a vypálil. Jeho střelu hlavou usměrnil za záda Myhilla Dirk Kuijt.

V 73. minutě vykřesal svým gólem naději pro Hull záložník Geovanni. Celá akce začala dlouhým centrem Mendyho na Cousina, který na levé straně hřiště počkal, až do pokutového území naběhne právě brazilský záložník, a poté k němu poslal skvělou přihrávku, kterou Geovanni využil a zakončil do prázdné brány. Dvoubrankové vedení mohl na stranu Liverpoolu opět vrátit Torres, ovšem Myhill si s jeho hlavičkou poradil. To, co se nepovedlo španělskému kanonýrovi, těsně v závěru nakonec dokázal Dirk Kuijt, jenž se dostal k dorážce po střele Arbeloy a úspěšně zakončil.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (1)

Přidat komentář
Alf da Gama

Tak tady bych řekl až jasná dva. Hull v poslední době nic moc a Liverpool hraje relativně pěkný fotbal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele