17. kolo
13.12.2008 13:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Middlesbrough FC - Arsenal FC 1:1

Po dvou výhrách Arsenal opět zaváhal. Ze hřiště Middlesbrough si odváží pouze bod za remízu 1:1. O tu se gólově postaral Adebayor a za domácí Aliadiere.

Middlesbrough není na svém stadión moc zvyklé prohrávat a na Arsenal už v úvodních minutách dnešního zápasu pěkně vletělo. Napadalo jeho rozehrávku, dostalo se k pokutovému území gólmana Almunii, na nějaké vážnější ohrožení se ale nezmohlo. V 8. minutě však moc nechybělo. Při bránění rohového kopu se snažil hlavou odvrátit centr útočník Adebayor, ale míč poslal jen těsně nad bránu svého týmu. Zanedlouho naopak pálil nepřesně Downing.

Poprvé dal o sobě Arsenal vědět v 12. minutě. Po rychlé kombinaci se dostal k zakončení van Persie, ale ani on nemířil přesně. O pět minut později to hostům už vyšlo. Diabyho střelu dokázal Turnbull ještě zlikvidovat, z následného rohu byl už ale na hlavičku Adebayora krátký. Reprezentant Toga tak opět potvrdil návrat střelecké formy.

Domácí fotbalisté se ale zmohli na poměrně rychlou odpověď. Přesně dvanáct minut trvalo vedení Gunners. Na 1:1 dokázal vyrovnat po centru Tuncaye útočník Aliadiere. A mohlo být pro londýnský klub ještě hůř. O pár okamžiků později sundal k zemi v pokutovém území Clichy pronikajícího záložníka Johnsona, ale píšťalka rozhodčího zůstala němá. Arsenal se snažil ještě do přestávky něco vymyslet, ale van Persie v jasné šanci neuspěl a s úspěchem se nesetkala ani střela Fábregase.

Oba kluby nastoupily po změně stran beze změn a dlouhou dobu si ani jeden nedokázal vytvořit žádnou gólovku, ze které by se mohl prosadit. Pokaždé totiž dokázali včas zakročit obránci a hrozící nebezpečí odvrátili. Až v 56. minutě se dostal ke střele hostující obránce Gael Clichy, jenž však poslal míč jen do náruče gólmana Turnbulla. Také Middlesbrough zahrozilo a gólman Almunia se měl co ohánět, aby dokázal zlikvidovat tvrdou ránu Downinga.

V 64. minutě zakončoval pro změnu hodně nebezpečně van Persie, ovšem jeho střela z poměrně velkého úhlu letěla asi deset centimetrů vedle levé tyče domácího gólmana. Arsenal byl po většinu druhé poločasu aktivnější a také držel častěji míč na svých kopačkách, jenže recept, jak překonat Turnbulla nenašel, a to i přesto, že měl výrazně navrch. Především v závěru utkání se hrálo jen na jednu branku, gól však nepadnul.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-3 (aspon dufam )

Reagovat
smazaný uživatel

V tuto hodinu se Arsenalu vždy dařilo 1:2 GO Gunnes GO

Reagovat
smazaný uživatel

middles nevyspytatelny

Reagovat
Tomtaf

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele