7. kolo
05.10.2008 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Portsmouth FC - Stoke City 2:1

Portsmouth se veze na vítězné vlně a dnes si ještě více zlepšil náladu. Proti nováčku ze Stoke uhrál výhru 2:1 a opět tak postoupil tabulkou směrem vzhůru. Nyní mu patří již sedmá příčka.

Domácí fotbalisté sice dnes byli lepším celkem na hřišti, přesto ale nescházelo moc a málem už ve 12. minutě inkasovali. Bývalý hráč Readingu Dave Kitson si na konto připsal první vážnou akci zápasu, ale v zakončení si nevedl zrovna nejlépe. Míč poslal okolo pravé tyče Jamesovy brány. Anglický gólman si tak mohl oddechnout, ale ne na moc dlouho.

V 15. minutě poslal do pokutového zemí dlouhý aut Delap, míč se po sérii hlaviček dostal až k Fullerovi, ale střela mu nesedla a s jeho slabým projektilem si James poradil. O deset minut později padla na druhé straně hřiště první branka. Po Defoeově centru se efektivními nůžkami předvedl vytáhlý útočník Peter Crouch a otevřel gólový účet tohoto střetnutí. Ještě do přestávky se Stoke snažilo vyrovnat, ale nepovedlo se mu to.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky však Potters vstoupili tím nejlepším možným způsobem a dokázali vstřelit gól. Úspěšným střelcem se stal jamajský reprezentant Ricardo Fuller. Utkání tak mělo dostat nový náboj, jenže už za tři minuty byli Pompeys opět ve vedení. Z hranice šestnáctky napřáhl Jermain Defoe a přízemní dělovkou zvýšil na 2:1. Zároveň se tak osamostatnil v čele tabulky střelců.

Portsmouth už do konce zápasu své vedení kontroval a snažil se neudělat nějakou individuální chybu, po které by mohl inkasovat. Bohužel ani se už moc nehnal moc do ofenzívy, a tak předváděná hra oku diváka moc atraktivity nenabídla.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pompey doma nezaváhaj 3 1

Reagovat
smazaný uživatel

portsmouth vyhraje 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
Devil

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 jako sunderland

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele