5. kolo
20.09.2008 13:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sunderland AFC - Middlesbrough FC 2:0

Sunderland se na domácím hřišti zatím letos moc nepředvedl. Po prohrách s Liverpoolem a Manchesterem City chtěl konečně před vlastními fanoušky bodovat alespoň proti Middlesbrough. Dvěma Góly Michaela Chopry v závěrečné desetiminutovce se mu to nakonec také povedlo.

Domácí fotbalisté se hned od začátku snažili skórovat, ale v prvním poločase to bylo z jejich strany velmi chudé na šance, jelikož soupeř dobře bránil. První střela duelu patřila Boro, Didier Digard s ní ale naložil hodně špatně – míč poslal vysoko nad. Na druhé straně se ze začátku zastřeloval také Djibril Cissé. Až v 19. minutě přišla skutečně gólová šance. Alves sice trefil jen protihráče, míč se odrazil k Downingovi, kterého ho ale skvěle vychytal gólman Gordon.

S ubíhajícími minutami se hra zrychlovala a diváci konečně viděli zajímavou podívanou. V 35. minutě mohli Black Cats konečně otevřít skóre. Djibril Cissé však selhal v zakončení, jelikož místo střely přihrával a míč následně odvrátila hostující obrana. Krátce na to také Middlesbrough nebezpečně zaútočilo. Alvesovu střelu zlikvidoval opět až Gordon.

Ten se musel vyznamenat také osm minut po začátku druhé půle. Nebezpečně pálil opět Brazilec Alves, ale skotský brankář v dresu Sunderlandu jeho pokus vyrazil. Skutečně velmi blízko inkasování byli svěřenci trenéra Southgatea v 62. minutě, kdy musel po Cissého střele na brankové čáře zakročit obránce a kapitán Pogatetz.

Sunderland se snažil zvrátit vedení na svou stranu, ale na místo toho v 74. minutě fauloval Nosworthy v pokutovém území O’Neilla a pískala se penalta. K té se postavil Stewart Downing, ovšem naložil s ní prachbídně. Míč poslal nad bránu, a tak přišlo zanedlouho potrestání. Richardson našel přesnou přihrávkou Michaela Chopru, jenž rozhodl dnešní zápas. V závěru se Boro snažilo s výsledkem ještě něco udělat, ovšem veškeré šance likvidovala buď domácí obrana nebo brankář. V nastaveném čase se navíc podruhé prosadil Chopra a zápas tak dopadl vítězně pro Sunderland.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

middlesbrough vyhraje 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

sunderlan doma tentokrát neprohraje 1 1

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

Sunderland doma jeste nevstrelil ani branku a tentokrat se mu to povede, ale myslim si ze nevyhraje tip 0.

Reagovat
Devil

Tip.-1:1

Reagovat
smazaný uživatel

víc jak 2,5 golu,to je jasný!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jak říkal pan Radotínský - Veni, vidi, vici! Pánové!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele