23. kolo
27.01.2009 21:15 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

United si na Hawthorns s chutí zastříleli

O triu Berbatov-Giggs-Tevéz se bude defenzivní linii West Bromwiche zdát asi ještě hodně dlouho. Tito borci ji totiž při dnešním večeru spolu se spolehlivým zakončovatelem Ronaldem rozebrali doslova na šroubky, i když jim k tomu vydatně dopomohlo přísné vyloučení Robinsona krátce před přestávkou.

Rozhodně nelze říct, že by s počátečním hvizdem rozhodčího zalezli domácí fotbalisté na hranici své šestnáctky a úpěnlivě střežili její prostor. Ba naopak - na giganta se vrhli s pořádnou vervou a zejména mladík Simpson co chvíli větral jeho obranu. Jednou si v šesté minutě počíhal na Nevilleovo zaváhání a jeho následný tečovaný pokus prosvištěl jen těsně vedle bližší tyče.

Krátce předtím zase za van der Sara zaskakoval na brankové čáře Carrick. Avšak na druhé straně také nebylo zrovna ticho po pěšince. Po chvíli se míč dostal uvnitř pokutového území k Parkovi, jenž z otočky vypálil jen přímo do Carsonovy náruče. V minutě jedenácté dal zase Tevezův důraz možnost Berbatovovi otevřít skóre, ale Carson byl včas na zemi a ani přehodit se nenechal.

Po tak strhujícím začátku obě strany mírně slevily, ale to jen zdánlivě. Manchester pomalu začínal určovat tempo, West Bromwich nebezpečně hrozil z protiútoků. Příliš šancí se v těchto chvílích sice nerodilo, zato ta s gólovou tečkou z 22. minuty stála opravdu za to. Berbatov si na hraně šestnáctky narazil s Carrickem, ten mu ihned s nevídaným citem míč vrátil a bulharský forvard se nemohl mýlit - 0:1. Zato Tevez o pár okamžiků tak přesnou mušku neměl. Ronaldo utekl po levé straně a na přední tyč naservíroval argentinskému útočníkovi balon, jímž se nepohrdá, Tevez ho však netrefil ideálně a o kousek minul.

Baggies jako by inkasovaná branka poněkud přistřihla křídla a United s chutí útočili dál. Ve 33. minutě se kupříkladu šikovně středem protáhl Giggs, aby vzápětí narýsoval ukázkovou kolmicí pro Ronalda. Ten sice přehodil vyběhnuvšího Carsona, svůj pokus však neposlal ideálním směrem. Domácí na ojedinělém výletu směrem vpřed mohli být k vidění opět ve 39. minutě. Ovšem po zvládnutém hlavičkovém souboji Simpsona si Zuiverloon nezpracoval míč ideálně na prsou a následně vypálil hodně nepřesně. Ještě větší šok však měl teprve přijít.

Nečekané rozhodnutí sudího ze 40. minuty de facto připravilo West Brom o nějaké větší šance na bodový zisk. Zdánlivě nevinný skluz Robinsona s Parkem na balon odnesl velmi nepěkně druhý jmenovaný borec. Možná i jeho vehementní svíjení se na zemi pak dohnalo pana Stylese, aby sáhl do kapsičky pro červený kartonek. Poněkud překvapivé a přísné rozhodnutí. Nicméně ať vyloučení být mělo, nebo ne, trest na sebe nenechal dlouho čekat. Carson ve 44. minutě neudržel v rukavicích centr Giggse ze standardní situace a Tevez měl velmi snadnou úlohu. Baggies se ještě snažili reklamovat faul Vidiče, ten v tom byl však úplně nevinně.

Druhé dějství začalo celkem zvolna, až vyvrcholilo v 51. minutě v trestuhodný faul Garyho Nevillea na hranici velkého vápna. Brunt však levačkou prudce vypálil těsně nad. West Brom pokračovalo. V 58. minutě nádherně zakombinovalo na jeden dotek, Donk si doběhl z vlastní poloviny pro milimetrovou uličku od spoluhráče a svůj dělový projektil opřel do přední tyče. Van der Sar byl bezmocný.

Stejně jako Carson o pár okamžiků později. Přesně po hodině hry zahrával rohový kop Giggs. Nasměroval ho přesně tak, aby brankář nemohl vyběhnout a vyboxovat míč do bezpečí, a Vidič se soupeřem v zádech na přední tyči neomylně uklidil balon do sítě.

To však ještě nebylo ze strany United zdaleka vše. V 65. minutě vystřihl Tevez geniální kolmici pro Giggse, který v úniku ještě sondoval situaci okolo a předložil na zlatém podnosu míč pro Ronalda. Ten s chladnou hlavou uspěl. Zbývalo dvacet minut do konce, když zase Carrick našel na hraně šestnáctky zády k brance Teveze, ten si odstavil soupeře a ve vhodnou chvíli přihrál zpět anglickému středopolaři. Jenže ten ihned bez přípravy vypálil křížem a nepřesně.

To však nebránilo Manchesteru v cíli naprosto zničit svého soka, už tak odevzdaného. V 73. minutě si na dlouhý míč počíhal na hranici ofsajdové pasti Berbatov, potáhl balon do středu hřiště, odkud v pravý čas vyprodukoval další z geniálních kolmic a Ronaldo celé hraniční akci nasadil korunu, když po zemi propálil Carsona přímo mezi nohama.

Zbytek zápasu už se dohrával spíše z povinnosti. Přesto na jedné straně stojí za zmínku nepřesná hlavička Pelého po rohu z 85. minuty, na opačném konci hřiště zase ochozy nadchla individuální akce Teveze, přesně a razantně zakončená, ovšem také bravurně chycená Carsonem. V úplném závěru utkání ještě Koren přestřelil z nebezpečné vzdálenosti, když zahrával standardní situaci po faulu Carricka, a tak se van der Sar může těšit z překonání Čechova rekordu v délce trvání neprůstřelnosti v Premier League.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (10)

Přidat komentář
Devil

Mame vyborne nakroceny vyhrat PL po treti za sebou.Manchester nemuze stracet body se souperi jakym je WBA. Nebude to lehky,ale doufam,ze si odvezem plny pocet bodu.

tip.-1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že konfrontace jednoho z nejhorších útoků a nejlepší obrany v PL vyzní jasně pro ManUtd. Je sice pravda, že nám chbí hodně hráčů, ale nadruhou stranu máme dost široký a vyrovnaný kádr a šéfuje to Fergie, takže si myslím, že se přes tento problém celkem snadno přeneseme. Můj typ 3:0 - Ronaldo, Berbatov a Garrick

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, ROnaldo by se mohl konečně znovu trefit

Reagovat
smazaný uživatel

Tip EF je 0? Hraje 1. s 20., dobře je to fotbal, ale United prostě vyhrají

Reagovat
smazaný uživatel

za tenhle kurz bych ten zápas v životě nevsázel,bude to ošidné

Reagovat
smazaný uživatel

hodtě sem pls někdo dobrej link na přenos WBA-MU

Reagovat
smazaný uživatel

atdhe.net

Reagovat
smazaný uživatel

Tip EuroFotbal.cz: 0

Reagovat
Devil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele