23. kolo
28.01.2009 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Duke zářil, porážce však nezabránil

West Ham bez větších problémů znovu zvítězil. Hull nejevil příliš snahy v tom Kladivářům bránit, i když brankář Duke dělal, co mohl, aby mnohokrát neinkasoval. Povedlo se, dorážkami do prázdné branky na něj vyzráli jen Di Michele s Colem, přičemž navíc chytil penaltu.

Oba celky se rozehrávaly dosti váhavě, ochozy zpočátku uspávaly nekonečnými kombinacemi na vlastní půlce, které zpravidla ústily v dlouhý nákop vpřed. Až po chvíli se začalo alespoň trochu útočit, a to takřka výhradně jen skrze křídelní prostory. V 15. minutě se poprvé o slovo přihlásil Di Michele. Když se k němu po sérii rohových kopů odrazil balon, poslal ho velmi nebezpečně na soupeřovu branku, ovšem jen do tyče. O dvě minuty později tentýž hráč svou aktivitou vybojoval další roh, po němž nepovedeně hlavičkoval Collins. Neuplynuly ani tři minutky a před brankou Hullu to vřelo znovu. Tentokráte dostal Cole míč mezi tři obránce soupeře, pod tlakem se skácel k zemi a vybojoval pro svůj tým penaltu. Spolehlivý exekutor Noble si však na 31letého novice v brance Tigers, Matta Dukea, nepřišel. Ten se hbitě vrhl na zem po své levé ruce a vyrazil balon do bezpečí.

Nicméně Hammers se stejně zanedlouho dočkali, ačkoliv jejich gólové akci opět předcházel heroický výkon neznámého borce střežícího svatyni Hullu. Ve 33. minutě si totiž Duke nejprve počíhal na Di Micheleho bombu zpoza šestnáctky, posléze zlikvidoval i pokus Colea z velmi těžkého úhlu. Ten však vyrazil pouze k dobíhajícímu Di Michelemu a pak už byl bezmocný - 1:0. Hull odpověděl hned záhy, i když jen Manuchovou hlavičkou přímo do Greena. Každopádně v těchto chvílích dominovali Kladiváři a hned to bylo znát. Ve 39. minutě se krásně uvolnil Di Michele, narazil si s Colem a zleva na bližší tyči hledal Collisona. Ten ve vyložené šanci napálil jen brankovou konstrukci. Aby toho nebylo málo, po excelentní práci Di Micheleho ještě dvě minuty před přestávkou neproměnil brejkový únik Carlton Cole. Duke nadvakrát úspěšně hasil.

Tigers v první půli příliš neútočili a jejich potenciální ofenzivní choutky Kladiváři zmrazili pro jistotu hned na začátku druhého dějství. V 50. minutě se nejprve zadáci Hullu nevypořádali s dlouhým nákopem od Illungy, přičemž si pomohli faulem. Na centr Nobleho si naběhl Di Michele, trefil tyčku a Cole pohotově dorážel. Zaznamenal tedy pátý gól v pátém po sobě jdoucím ligovém utkání. Taková skutečnost Tygry alespoň na chvíli probrala, avšak pořádně o sobě dal vědět jen střídající Bullard, když v 57. minutě z dálky nepříjemně protáhl Greena.

Závěrečné minuty zápasu ovšem patřily znovu Kladivářům. Scházelo jen dvanáct minut do konce, když se Noble zpoza šestnáctky lišácky pokoušel přelobovat vyběhnutého Dukea. Ten však včas zacouval a na míč si počkal. V 84. minutě na sebe ještě upozornil střídající Faubert, když z pravé strany velkého vápna nebezpečně vypálil. Duke se opět vyznamenal.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0:)

Reagovat
smazaný uživatel

jimmy bullard je dobrá posila.chtěl jsem dát jedničku,ale bude to nula

Reagovat
smazaný uživatel

věřím, že Tygři konečně obrátí nepříznívé dění v poslední době v PL. 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

věřim, že Tygři vyhrajou, ale bude to těsný ...

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hosi, kdo mel pravdu? Hammers ma formu a zase to portvrdili tedka privezou body z Emirates, 0:1 tipuju a to jsu realista...:)

Reagovat
smazaný uživatel

je to tak mas samu pravdu west ham setko byje :D:D: a dufam ze cole bude v s trelani golou

pokracovat

Reagovat
smazaný uživatel

A ja jsu zvedavej na toho Nseroko, je to mladich sice ale asi talent ma co se o nem pise, preju mu to...:)

Reagovat
smazaný uživatel

kladivari su nallepsi tottenham ??????

je nula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

a tigri sunuly taktiez?!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak sme vyhrali :D::DD: paradny zapas to bol :D:D:D:

Reagovat
hawk

jj zapas to byl skvelej, myslim, ze body z emirate stadium nejsou nerealny, min bod si myslim, ze tam vyvalcime

Reagovat
smazaný uživatel

west ham wonku prohral naposledny s man utd tak dufam ze to budu 3 body radne by sme zahambili arsenal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele