30. kolo
22.03.2009 14:30 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan Athletic - Hull City 1:0

Forma Wiganu je zřejmě zpět. Dnes totiž Latics opět zvítězili, i když se nemohli dlouhou dobu proti Hullu prosadit. Díky Benu Watsonovi mají ovšem tři body.

Utkání začalo ve slušném tempu, ani jeden celek se nechtěl nechat zahanbit, a tak byla k vidění zajímavá podívaná. Navíc už šestá minuta málem přinesla gólovou radost pro domácí fandy. Před bránou Duka se dostal k přízemnímu centru N’Zogbia, jenže míč vyslaný z jeho kopačky ke štěstí všech hostujících hráčů nedokázal zasáhnout Ben Watson, který by se zcela jistě prosadil. Na druhé straně zahrozil pro změnu Manucho, jemuž scházela přesnost.

V 11. minutě vyslal na bránu Hullu svůj pozdrav ze slušné vzdálenosti Watson, Duke si jeho střelu ale pohlídal. Wigan byl i nadále nebezpečnější. Tutovku spálil například v 15. minutě Mido, jenž poslal míč nad bránu, přímý kop ze slušné vzdálenosti nedokázal využít naopak Rodallega. Egypťan Mido se mohl stát hrdinou první půle, jenže nevyužil ani svou druhou příležitost. Z voleje pálil nad. Ani parťák z útoku Rodallega nechtěl zůstat pozadu a v 32. minutě se málem zapsal mezi střelce. Jeho dělovku ovšem dokázal zlikvidovat Duke. Oba dva hráči si obdobnou situaci zopakovali taktéž v nastaveném čase.

Na začátku druhé půle musel předvést své schopnosti také domácí gólman Chris Kirkland. Po rohovém kopu Deana Marneyho tvrdě hlavičkoval útočník Manucho, anglický brankář v bráně Latics ovšem vytáhl reflexivní zákrok a zabránil inkasování. V 63. minutě zahrozil pro změnu Ben Watson, jenže opět narazil na jistého Duka, který dnes rozhodně nehodlal propustit za svá záda míč. Trenér Bruce se nechtěl s remízou spokojit, a proto s ubíhajícími minutami posilňoval ofenzívu jeho celku. V 72. minutě nahradil Mida Zaki, o pět minut později naopak Kapo Scharnera.

Jeho střídaní se mu málem vydařilo, jelikož Wiganu ke skórování v 80. minutě skutečně moc nechybělo. Zaki dokonce nastřelil tyčku. Domácí hráči ale mohli přeci jen po devadesáti minutách slavit. Pohledným gólem se prosadil Ben Watson a zařídil tak Wiganu zasloužené vítězství.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

2:1

Reagovat
Tomtaf

10:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lahvac-CZ

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele