37. kolo
01.05.2010 13:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Birmingham City - Burnley FC 2:1

Birmingham dvěma šťastnými góly udolal Burnley. Hosté se za svůj výkon stydět nemusí, dojem kazila pouze neschopnost v zakončení. Birmingham se tak dostal na padesátibodovou hranici a pravděpodobně zakončí úspěšnou sezónu v první polovině tabulky.

Už po šedesáti vteřinách byli domácí blízko úvodnímu gólu, když Fox pozdě přistoupil k Bowyerovi, který tak osamocen hlavičkoval jen centimetry vedle tyče bezmocného Jensena. Přestože se první minuty hrály častěji u vápna domácích, dostali Blues ještě jednu slibnou příležitost před završením deseti minut. Nicméně Chucho nevyužil kolmice za obranu a jeho střelu zablokoval obětavý Caldwell.

Zatímco se snaživému Burnley nedařilo ohrozit Harta, hýřil střeleckou chutí na druhé straně Jerome. Ve 14. minutě mířil z dálky přízemní pokus vedle tyče, po čtyřech minutách hlavičkoval po rohovém kopu těsně nad a v dalším protiútoku ztroskotal na dokonalém reflexu Jensena se svým pokusem bez přípravy z malého vápna.

Hart musel první solidní zákrok vytasit po jednadvaceti minutách hry, kdy střílený centr usměrňoval do vlastní branky Ridgewell. Kuriózní gól těsně před půlhodinkou hry tak poslal do vedení hráče v modrém. Larssonův centr naslepo našel na malém vápně Jeroma s Chuchem, od kterých putoval míč mezi nohy Jensena. Ten si vybral pořádnou dávku smůly, když se mu balón odrazil od obou nohou, aby nakonec skončil těsně za brankovou čarou.

Když Ridgewell svým druhým pokusem rozvlnil pouze horní síť své branky, přišel další šťastný gól na straně druhé. Přetažený centr z přímého kopu vrátil z brankové čáry před branku Johnson, který našel v malém vápně osamoceného Chucha. Ten stál metr před brankovou čarou a svou hrudí bezproblémově uklidil míč do sítě.

I do druhé půle vstoupili hosté aktivně, vytěžili však jen jedinou nebezpečnou střelu. Tu už po dvou minutách vyslal těsně nad břevno z pětadvaceti metrů Fletcher. Na druhé straně hrozil zpoza vápna Chucho, svůj přízemní pokus mířil ke vzdálenější tyči, tu o pár decimetrů minul.

Brzy poté se do nejpohlednější akce zápasu zapojil stejný hráč, když po rychlém kontru centroval na Larssona, který z voleje pálil do protipohybu brankáře. Mezi tři tyče svou střelu nevměstnal. Birmingham svůj náskok bez problémů hlídal a Burnley se nijak vášnivě do útoků nehnal. Uvadající tempo tak pouze na malou chvíli oživil čtvrthodinky před koncem Chucho. Ofsajdového postavení si pomezní nevšiml, mohl tak využít pasu za obranu, nicméně jeho střelu zablokoval obětavý Cort.

Závěr tak alespoň lehce zdramatizoval Thompson, který si počkal na přihrávku na hranici ofsajdu a tváří v tvář Hartovi uspěl střelou podél jeho těla ke vzdálenější tyči. Ten už nic nezměnil na zisku tří bodů pro Birmingham.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
niflheim

1-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele