36. kolo
25.04.2010 16:00 CET
0 : 4
(0:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Liverpool FC 0:4

Burnley se po včerejší výhře West Hamu ocitnulo nesmírně blízko sestupu. Pokud si chtělo udržet alespoň teoretickou naději na záchranu, nezbývalo mu nic jiného než dnes zvítězit. Ovšem na Turf Moor dorazil těžký protivník v podobě Liverpoolu. Clarets utkání nezvládli, prohráli 0:4 a stali se tak již třetím sestupujícím.

Úvodní část zápasu nepřinesla žádné výrazné šance ani na jedné straně. Velkou část akcí Liverpoolu zastavila nepřesnost, a to především ze strany Alberta Aquilaniho, který si ze začátku nevedl příliš dobře. První dobrou příležitost ke vstřelení branky mělo Burnley. Mladý zadák Ayala zastavil Elliota těsně před pokutovým území za hranicí pravidel a daroval tak soupeři standardní situaci z výborné pozice. Steven Fletcher s ní však příliš světoborně nenaložil - míč poslal těsně nad.

Tentýž hráč měl gól na hlavě i o pár minut později, tentokrát sice zakončoval hlavou, ovšem dopadlo to téměř obdobně. Poté dal o sobě vědět konečně také Liverpool. Z hranice šestnáctky vypálil kapitán Steven Gerrard, míč ale dokázal obětavým skluzem zastavit Cork. Ten naopak mohl těsně před přestávkou poprvé rozvlnil síť. Po Elliotově centru však hlavičkoval pouze do náruče Reiny.

V 52. minutě se dokázal Liverpool prosadit. Ke třem bodům nasměroval Reds záložník Steven Gerrard. Zkušený Angličan předvedl zajímavou akci s Aquilanim, následně vystřelil, a i díky jemné teči Corta mohl poprvé v zápase slavit. Už zanedlouho si však Gerrard zakřičel gól i podruhé. Tentokrát napřáhnul z dobrých 25 metrů a krásnou ranou do spodního rohu brány nedal Jensenovi šanci.

Burnley se snažilo na nepříznivý stav okamžitě odpovědět. David Nugent avšak na gólmana Reinu nevyzrál. Liverpool naopak pojistil své vedení ještě třetí brankou. Aquilani parádní přihrávkou poslal do šance Maxiho, který s ní dokázal naložit na výbornou. Závěrečné minuty se tak odehrály už jen z povinnosti. Hosté i přesto zaznamenali další přesnou trefu. V samotném závěru se do statistik zapsal také Babel.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Navšivte tento skvělý web http://citizens-fc.webnode.sk/

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Tomtaf

1:3

Burnley dou dolů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele