21. kolo
10.03.2010 20:45 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley po pěti zápasech boduje, se Stoke remizovalo 1:1

Burnley protrhlo pětizápasovou šňůru bez zisku bodu a v tvrdé bitvě na Turf Moor vybojovalo bod za remízu 1:1 se Stoke City.

Potters zažívají skvělý rok 2010, kde poznali jen jednou hořkost ligové porážky a oproti minulému roku měli na kontě ve stejnou dobu o šest bodů více. Burnley se naopak trápí, už sedmnáct zápasů nevyhrálo a tento rozdíl se ukazoval hned od prvních minut. Stoke hrálo lehce, jakoby vůbec nebylo pod tlakem a Clarets tahali za kratší konec.

Úvodní převahu hostů ukázal už ve třetí minutě Abdoulaye Faye, jenž si naběhl na Lawrencův centr, ale levačkou nezamířil přesně. Když se k první šanci dostalo také Burnley, Jack Cork špatně vyhodnotil situaci a místo toho, aby šel sám na bránu se snažil nahrát Patersonovi a příležitost zmařil. Ve 23. minutě Stoke předvedlo nacvičenou situaci, šlo jak jinak než o dlouhý aut Roryho Delapa. Dlouhý míč mířil na Sidibeho, který v souboji zlikvidoval tři strážce a prodloužil míč na Tuncaye, jenž rychle zareagoval a poslal Potters do vedení. Ti tak poprvé v Premier League útočili na druhou výhru venku v řadě.

Burnley mohlo vyrovnat po 38 minutách, vynikající příležitost připravil pro Patersona Chris Eagles, ale severoirský útočník na zadní tyči zklamal a branku netrefil.

Druhý poločas už Clarets začali v mnohem vyšším tempu a to se vyplatilo. Po sedmi minutách totiž byli odměněni vyrovnávacím gólem. Paterson se tentokrát proměnil do role asistenta, nacentroval na Nugenta, jenž vyšplhal ve vápně nejvýše a hlavičkou vstřelil šestý gól sezony. Po vyrovnání se obraz hry otočil a lépe vypadalo Burnley. Domácí měli několik šancí na kompletní zvrácení zápasů, které by jim mohlo zajistit posun pryč ze sestupových pozic, ale Thomas Sorensen odolával.

Eagles pálil z velké dálky, ale dánský gólman si s nepříjemnou ranou poradil. Další příležitost měl Graham Alexander, ale svůj pokus do branky nevměstnal. Domácí fanoušci hnali své svěřence v závěrečných minutách za druhým gólem, ale nestačilo to. Ani McDonaldova střela totiž gólem neskončila, a tak si oba týmy rozdělily po bodu.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele