28. kolo
28.02.2010 16:00 CET
2 : 1
(2:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Blackburn Rovers 2:1

Liverpool zvládl své nedělní utkání proti Blackburnu. Domácí poslal do vedení po dvaceti minutách hry Gerrard, odpověď hostů na sebe nenechala dlouho čekat, ve 40. minutě vyrovnal z penalty Andrews. Rozhodující branka padla minutu před poločasovým hvizdem, úspěšným střelcem byl Torres.

Blackburn vstoupil do zápasu daleko aktivněji, dobré šance si postupně vytvořili hlavičkující Samba a nepřesně střílející dvojice Olsson - Kalinić.

Paradoxně to však byl Liverpool, kdo se ujal vedení. Ve 20. minutě střetnutí se z ojedinělé šance dostal k zakončení Gerrard a dloubákem z úhlu poslal domácí do vedení. Poté však musel gólman Reds Reina řešil dva pokusy z dílny Pedersena. Na druhé straně brankáře Robinsona vyděsil nepřesný hlavičkový pokus Kuyta.

Hosté se vyrovnání dočkali po čtyřiceti minutách hry, kdy v pokutovém území Liverpoolu zahrál rukou ležící obránce Carragher a hlavní sudí nařídil penaltu. K její exekuci se postavil Andrews a se štěstím vyrovnal. Brankář Reina totiž vystihl směr střely, ale míč do branky proklouzl pod jeho tělem.

To ovšem nebylo z prvního poločasu ještě všechno. Šedesát vteřin před odchodem do kabin Torres využil přízemního centru Aurélia a poslal Liverpool do vedení. Jak se později ukázalo, bylo to i branka vítězná.

Odchod do kabin ještě doprovodila ostrá slovní výměna mezi domácím Gerrardem a blackburnským Dioufem.

I úvod druhého poločasu přinesl nefotbalový okamžik, hostující N'Zonzi zasáhl obličej Lucase a mohl být rád, že ho rozhodčí nevyloučil. Poté mohli diváci vidět po jedné gólové šanci na každé straně. Nejprve nebezpečně hlavičkoval liverpoolský Agger, na druhé straně mohl vyrovnat Samba, ale jeho hlavičku fantasticky chytil gólman Reina. Má tak velkou zásluhu na tom, že tři body zůstaly ve městě The Beatles.

Autor: Tomáš Lavický / news.bbc.co.uk

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

liverpool vyhraje 3:0 goly(gerrard,n´gog,babel tomu ver

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhraje blackburn 1:3 protože Liverpool kjsou lamy !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Blackbern prohraju lebo su kokot i a Roonney819 ty zmrd ty do koho ripeš mam ti jednu prije.at ty lamo...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

vyhrajem Rovers

Reagovat
vanGomm

Pokud chce Liverpool skončit alespoň na 4.místě a hrát o LM musí prostě tyto zápasy vyhrávat.

Reagovat
smazaný uživatel

Bod přivezem

Reagovat
smazaný uživatel

vyhraje liverpol protože jsou borci!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Roney819 tam se zajímej o menchester unitet a ne o liverpool ktrý je tobě ukradený!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool 2:0 JEDNOZNAČNE! Gerrard,Kuijt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele