25. kolo
06.02.2010 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Stoke oslavil Pulisův 300. zápas stylově, roznesl Blackburn

Stoke předvedl při oslavě 300. zápas Tony Pulise na jeho lavičce skvělý výkon, Blackburn roznesl třemi góly a posunul se před něj v tabulce. Vítězství 3:0 zařídili Higginbotham, Sidibe a Etherington.

Manažer domácích Tony Pulis si ještě před startem zápasu mohl užívat ovace tribun, které oslavovali jeho 300. zápas na lavičce Potters. Vzápětí pak mohl sledovat skvělý výkon svých svěřenců, kteří zajistili, že v novém roce Stoke ještě neprohrál. Naopak manažer hostů Sam Allardyce bude muset přemýšlet, jak je možné, že jeho hráči předvedli tak špatný výkon, když se jim v posledních zápasech relativně dařilo.

Stoke začal lépe a už po osmi minutách se ujal vedení. Kombinace Fullera s Etheringtonem vybojovala rohový kop, po kterém se prosadil Danny Higginbotham. Blackburn mohl ve své první větší šanci vyrovnat, Di Santo ale Pedersenův centr nevyužil, hlavičkou trefil břevno.

Branka Potters poté byla bombardována sérii rohových kopů, z nichž měl největší šanci Samba, ale jeho pokus z brankové čáry vykopl Whitehead. Obě mužstva byla, jak se předpokládalo, nejnebezpečnější po standardních situacích. To se potvrdilo i ve druhé minutě nastavení, kdy zahájil gólovou akci dlouhým autem Rory Delap. Míč byl sice odvrácen, ale pouze k Etheringtonovi, který poslal míč zpět před branku, kde se dostal před svého strážce Sidibe a z bezprostřední blízkosti zvýšil na 2:0.

Po změně stran pokračoval Stoke v diktování tempa, dirigentem celé hry se stal skvěle hrající Etherington. Jeho rohový kop našel hlavu Shawcrosse, proti které musel Robinson vytáhnout skvělý zákrok. O chvilku později se nechal po faulu na Fullera a druhé žluté kartě nechal vyloučit Samba a poslal Blackburn do kolen.

Robinson sice ještě hosty podržel, když zlikvidoval Fullerovu hlavičku, ale proti třetí brance Etheringtona ze 67. minuty již nic nezmohl. Drobný křídelník obešel si narazil s Lawrencem a přesnou ranou ke vzdálenější tyči rozhodl o konečném výsledku 3:0.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
Virtuos

Stoka vyhrá 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

hoši, bude remiza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele