7. kolo
27.09.2009 17:00 CET
5 : 2
(1:0)

Reportáž

Sunderland AFC - Wolverhampton Wanderers 5:2

Sunderland se díky výhře udržel v horní polovině tabulky, zatímco Wolves zůstali na svém. V divokém utkání se kopali dvě penalty, jeden nepřímý volný kop z hranice malého vápna a také zařádila útočná dvojice - Jones & Bent.

Pro Wolves začalo utkání nejhůře jak mohlo. Tým Micka McCarthyho, jenž na Stadium of Light v životě nevyhrál, se totiž prostřednictvím Sekunda Castilla dopustil již v osmé minutě prohřešku proti pravidlům v pokutovém území a hlavní sudí Lee Mason nařídil penaltu. K té se postavil Darren Bent, a ačkoliv Wayne Hennessey v brance hostí vystihl směr střely, posila z White Hart Lane napsala první kapitolu divokého utkání. Sunderland se tak lacino dostal do vedení 1:0.

Wolves chtěli ihned odpovědět. Edwards z vlastní poloviny posunul dlouhým pasem dopředu na Doyla, jenž byl u postranní čáry faulován, jenomže situace pokračovala, Keogh postrčil za sebe před šestnáctku na Edwardse, ten ještě posunul doleva na Jarvise, který už míč hodil do ohně, jenomže nabíhající a hlavičkující Edwards branku jen těsně minul.

O chviličku později zabrnkalo na nervy všem přítomným trio Mensah - Turner - Gordon. Prvně jmenovaný přistrčil neúplně ideálně míč svému kolegovi dozadu, Turner před Doylem zahrál domů, jenomže míči nedal potřebnou razanci a vše musel rychlým startem a následným odkopem vyřešit Gordon. Následoval dlouhý aut Halforda, prodloužení Keogha, to ale odvrátil provinilec Turner. Následně sklepl Halford míč do nohy Keoghovi, ten odcentroval, Kevin Doyle byl ale jednak zády k brance a jednak přistrčen Turnerem, takže Gordona neohrozil.

Sunderland se ještě do poločasové pauzy dočkal dvou šancí - nejprve Andy Reid ukázkovou přihrávkou do prostoru vysunul Jonese, ten si s menšími potížemi obhodil Hennesseyho, zasekl míč a snažil se vystřelit, jenomže Hennessey rukou stihl ztlumit míč a Black Cats se následná dorážka nepovedla. Potom zdánlivě ztracený míč od Malbranquea vytáhl Reid pod sebe na Cattermola, jenž se ale přes bránící hráče prosadit nedokázal a v poločase byl kvůli zranění vystřídán.

Nebylo to však vše. Bent ještě v nastavených čtyřech minutách fauloval na domácí polovině a Wolves se dostali ke své velké zbrani - standardní situaci. Jarvisovo rozehrání ale zády k brance nasměroval Kevin Doyle vedle. Z první půle to bylo vše, do té druhé udělali oba manažeři po jedné změně.

Druhý poločas začal podobně jako první. Malbranque uháněl po pravé straně, jeho centr od lajny převzal v šestnáctce Darren Bent, obhodil si Berru, ale bývalý kapitán skotských Hearts si počínal netakticky a Benta za cenu penalty zastavil. Tentokrát nikdo neprotestoval a Lee Mason v klidu nařídil penaltu, Bent přepustil exekuci Kenwynu Jonesovi, jenž poslal Hennesseyho na druhou stranu a podruhé rozradostnil přítomné Mackems.

Odpověď ale přišla okamžitě - Wolverhampton si pohrál před Gordonovu šestnáctkou s defenzivou domácích, Keoghův centr na nabíhajícího Doyla vyrazil domácí brankář, ale tak nešťastně, že trefil pouze bránícího Mensaha. I druhá branka přišla vzápětí - nepovedená malá domů od Richardsona přinutila Gordona zahrát rukou v malém vápně, z čehož rezultoval nepřímý volný kop. Wolves nejprve neuspěli, nicméně dorážející Kevin Doyle srovnal mezi Malbranquem a Gordonem.

Gólovému festivalu ale nebyl konec ani zdaleka. Dlouhý Turnerův nákop takřka od vlastní šestnáctky sklepnul Bent Jonesovi, útočník z Trinidadu a Tobaga jej potáhl a mezi nohami Michaela Mancienneho propálil na zadní tyč vše, co mu stálo v cestě. O tři minuty později opět nakopl Reid až na Benta, ten podržel míč a přinutil po střela zpoza Berry Hennesseyho k vytáhnutí skvělého zákroku. Rohového kopu se ujal sám Andy Reid, Wolves nedůsledně pohlídali Michaela Turnera, který hlavou opět poslal SAFC do dvoubrankového vedení. Wayne Hennessey se opět natahoval marně.

Vlci se ale opět nevzdali. Doyle přenechal Keoghovi, ten Edwardsovi, jenž přihrávku za obranu našel Doyla, jeho centr však na roh zblokoval střídající Anton Ferdinand. Rohový kop se snesl na hlavu Halforda, bývalého hráče Sunderlandu, ale dobře nasměrovanou hlavičku u levé tyče odvrátil na brankové čáře stojící Richardson.

Poslední branka připomněla štěstí Sunderlandu a smůlu hostí - směr Bentovy střely po souhře Cany, Malbranquea a Ferdinanda změnil Michael Mancienne natolik, že Hennessey v brance neměl jakoukoliv šanci zareagovat. Sunderland tedy porazil Wolves hokejovým skóre 5:2.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Wolwes sem viděl v zápase s MU a rozhodně na mě udělali dobrej dojem byť hráli 2/3 zápasu proti 10... Black cats taky nehrajou špatně, takže by to moh bejt zajímavej zápas s dělbou bodů... 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Bent a Cambell

Reagovat
smazaný uživatel

oprava Campbell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele