8. kolo
03.10.2009 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Portsmouth si proti Wolves připsal do tabulky první body

V Portsmouthu se konečně dočkali. V první půli svého soupeře dokonale přehráli, a i když druhé dějství pro změnu patřilo Vlkům, oni svou převahu na rozdíl od nich zvládli přenést i na ukazatel skóre. Hrdinou Pompey se stal paradoxně hráč pouze zapůjčený z Benfiky, Hassan Yebda.

Hned zkraje zápasu Pompey udivovali publikum svou aktivní hrou, nápaditými kombinacemi a především nebývalou jistotou na balonu. Také hýřivý pohyb pak hostům brzy vynesl první šanci - Finnan v šesté minutě obloučkem našel již v pokutovém území Boatenga, který přetlačil Mancienneho a ze značného úhlu poškádlil Hennesseyovy rukavice. Směrem dozadu se však Portsmouth svých rezerv jen tak nezbaví, ve 12. minutě proto Jarvis okamžitě vyškolil Kaboula a jen lépe umístěná střela by více slušela jeho průniku. Na druhé straně Boatengově neohrožené pumelici scházely jen decimetry a zanedlouho se pro změnu Hennessey zapotil při snaze trojice fotbalistů v modrém využít zmatku v pokutovém území Wolves.

Pompey hráli oproti minulým představením vskutku jako vyměnění, gólovou výslužku si zasloužili spíš než kdy jindy. A nedočkali se jí zrovna pozdě. Hned ve 20. minutě navázal na odvrácený rohový kop Boateng parádním centrem, ke kterému si mezi Edwardsem a Manciennem našel cestičku Yebda, aby přesnou hlavičkou nedal Hennesseymu žádnou šanci.

Založení útoku Wolverhamptonu bylo na rozdíl od toho portsmouthského neproměnlivé jako podnebí na Sahaře, pročež se Pompey bránili docela v klidu. Hodně času a energie tak připadalo na nepříjemné protiútoky. Jeden takový vedl po půlhodině hry Tommy Smith, dravě se vedral do vápna, odkud směroval míč na osu hřiště k Dindanemu, na jeho koncovce vnějším nártem si však s chutí smlsl skvělý Hennessey. Napravit spoluhráčovo zaváhání mohl posléze ještě sám Smith, ale jeho projektil se ani mezi tři tyče nevtěsnal. Tentýž fotbalista pak vedl jinou akci tentokráte po pravé straně, odkud našel hlavu Yebdy mířícího vedle. Ještě před přestávkou se však také hosté zapotili, to když na penaltovém puntíku skočil Doyleovi do střely obětavý Ben Haim a zabránil tak jistém gólu.

Jakmile naběhli opět na trávník, aktéři utkání se vůbec nezastavili. Tempo po přestávce ještě vygradovalo a hlavně Vlci se chovali, jako by je McCarthy v kabině pokropil živou vodou. Za Wolves kupříkladu po individuální akci Doylea z dálky pálil Jarvis či nepřesně hlavičkoval Berra, Hennesseyho zase krátce po změně stran postrašil Dindane. Za pozornost rovněž stojí situace z 62. minuty, kdy se po Kightlyho centru ve vápně levou rukou vrhl Wilson, šikovně to zakamufloval tak, aby to vypadalo, že vlastně zahrál hrudníkem (na který si také pro jistotu poklepal), a sudí Webb mu takovou parádu snědl i s navijákem. Kontroverzní rozhodčí byl vůbec dneska chladný vůči kterémukoliv spornému momentu, nejlépe v pokutovém území. Když Boateng ve spolupráci s Ben Haimem povalil k zemi Doylea, taky ho to zrovna nevzrušovalo.

Pompey jako by v těchto chvílích docházely síly. Na nic než úpěnlivé bránění nemysleli a snad ani nemohli. Jen sporadicky Boateng a jeho spoluhráči vyrazili na zteč sokovy svatyně. Vlkům se však dlouhou dobu nedařilo využít své enormní převahy. Jen dva Halfordovy přímé kopy stojí za zmínku. Prvně James zasahovat nemusel, podruhé se proti jeho bizarní exekuci vyznamenal. Na úplný závěr ještě pokoušel štěstí Kightly, ani on však neuspěl.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

CISTA 2, porthsmouth FC nemuze mit i nadale takovou smulu, napr. s Evertonem dali tyc, brevno, 2x haluzne vyskrabnul gol golman Evertonu a 1x vykop obrance mic z brany. Tady se zdrave nastvou a prejedou soupere 3 krasnymi golu 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

suhlas raz sa take serie koncia a myslim ze portsmouth ma co zlepsovat a da sa ocakavat ze cez zimu ziskaju kvalitne posily

Reagovat
smazaný uživatel

no na tenhle zapas bych si teda nikdy nevsadil muze to dopadnout jakkoliv

Reagovat
smazaný uživatel

neprohra wolves

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

"1:2" ani nááhodou, bude to 3:0

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

myslim si že Portsmouth bude mit první bod

Reagovat
smazaný uživatel

nevidim dovod, preco by mal portsmouth bodovat...wolves hraju celkom pekny futbal a vedia si vytvorit aj sance...3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele