5. kolo
18.09.2010 16:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Aston Villa - Bolton Wanderers 1:1

Bolton nakonec překvapivě může litovat toho, že ve Villa Parku uhrál pouze remízu. Především výborný Friedel zabránil tomu, aby se znovu neopakovaly kanonády z minulých tří let, tentokrát v opačném gardu. Kevin MacDonald se loučí nemastným výkonem a jediným bodem.

Obrovské dík museli posílat v první půli domácí fanoušci sudímu Deanovi, který neodpískal hned dvě penalty pro hostující tým. Zajímavý fakt nastal už po třinácti minutách hry, kdy povedeným přímým kopem vsítil Ashley Young míč do sítě Boltonu v pátém zápase v řadě. Po změně stran se zdálo, že Villans nabrali druhý dech, místo toho se hvězdou domácích stal brankář Friedel.

Přestože neměl nastoupit, už v páté minutě zahrozil Davies svou technickou střelou z dvaceti metrů. Míč se nakonec obtočil kolem vzdálenější tyče. Na druhé straně střílel pohotově zpoza vápna Albrighton, přízemní střelou minul.

A tak se o úvodní gól musel postarat mistr v oboru, Ashley Young. Ten si sám vybojoval přímý kop z jednadvaceti metrů a přesnou trefou přes zeď už počtvrté otevřel skóre v duelu těchto dvou týmů. Brzy poté získal přímý kop i pro Downinga, který podstřelil rozebíhající se zeď a jen těsně minul bližší tyč.

Chvíli před půlhodinou hry si musel pořádně oddychnout Warnock, který ve vápně jasně fauloval Lee Chung-Yonga. Píšťalka rozhodčího totiž zůstala němá. Hosté se přesto mohli radovat ještě před koncem poločasu. Petrov poslal centr na malé vápno, kde měl Davies spoustu času na zpracování a tvrdou ranou prostřelil Friedela.

Vrátit domácím vedení jen dvě minuty poté chtěl Agbonlahor, ale po běžeckém souboji svou střelou přes stínícího obránce nechal pouze vyniknout Bogdana. Po následném rohu se do brejku dostal Elmander, ovšem ani faul Dunnea nedonutil sudího k odpískání penalty.

Další nebezpečnou střelu měl na svědomí Holden, který z dálky napřáhl k přízemní střele. Friedel se sice natahoval marně, míč ovšem o několik decimetrů tyč minul. Do šaten se tak ke štěstí domácích šlo za nerozhodného stavu.

Do druhého poločasu přišli více nažhaveni domácí. Po sedmi minutách dovedl míč až do vápna Ireland, ale střelou přes obránce těsně minul Bogdanovu tyč. Minutu před hodinou hry se k odraženému míči po rohu dostal Downing, ale svůj pokus poslal pouze doprostřed branky a hostující brankář tak míč dokázal lapit.

Od té doby Aston Villa prakticky nezahrozila, naopak se musela obávat několika nebezpečných střel svého soupeře. V 62. minutě se po dlouhém pasu do vápna dostal k odvrácenému míči Petrov a z deseti metrů míč okamžitě napálil. Pouze neuvěřitelný zákrok Friedela Villans zachránil.

To ovšem nebylo poslední kouzlo domácího brankáře. Dvacet minut před koncem nedokázali dostatečně zablokovat přihrávku do vápna bránící hráči a Holden z první pálil po zemi. Americký veterán ovšem stihl nohou míč vyrazit.

Svou flexibilitu musel ukázat i v 85. minutě, když se k přímému kopu z dvaceti metrů postavil Taylor a obstřelil zeď. Friedel byl včas na zemi a jednou rukou vytěsnil míč na roh. Když za další minutu nevyužil obrovské šance Elmander a z hranice penalty pálil doprostřed, kde míč nadvakrát brankář zpacifikoval, rozešly se týmy smírně.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že Villans vyhrajou

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele