32. kolo
09.04.2011 16:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Blackburn Rovers - Birmingham City 1:1

Souboj dvou sousedů v tabulce mezi domácím Blackburnem a hostujícím Birminghamem skončil podle očekávání remízou. Oba celky se rozešly smírně 1:1, ale blíže k vítězství měli rozhodně domácí fotbalisté. V tabulce tak se stejným bodovým ziskem okupují čtrnáctou, respektive patnáctou pozici a v závěrečných kolech čeká oba dva celky boj o záchranu.

Už v 1. minutě utkání zahrozili domácí. Individuální akcí se blýskl Jermaine Jones, ale v zakončení mu chyběla muška a branku Bena Fostera minul o dobré tři metry. O pár minut později zahrávali domácí rohový kop a do vzduchu se zavěsil Christopher Samba, ale ani jeho pokus neskončil mezi třemi tyčemi.

Poté přišla hluchá dvacetiminutovka, ve které byl k vidění spíše urputný souboj o střed hřiště. Herně mírně navrch měli domácí, kteří dokázali svou převahu přetavit ve vedoucí gól. Ve 32. minutě centroval před branku Cameron Jerome a nikým nehlídaný Lee Bowyer umístil svou hlavičku mnohem přesněji, než jeho kolega Samba ze začátku utkání. Foster neměl šanci - 1:0.

Po vstřeleném gólu se ještě do dvou slibných příležitostí probíjel útočník domácích Roque Santa Cruz, ale na poslední chvíli mu je vždy obrana Birminghamu zhatila. Domácí se nechali ukolébat vedením a doplatili na to v závěru poločasu. Ve 45. minutě napřáhl ze střední vzdálenosti neobsazený David Hoilett a se štěstím vyrovnal na 1:1. Za tohoto stavu se šlo také do kabin, což rozhodně vyhovovalo více hostujícímu celku.

Ve druhé části už nebyli diváci svědky tak slibné podívané. Jednalo se spíše o poločas plný faulů a nepřesností. Jednu z největších šancí ve druhém dějství měl v 56. minutě znovu Roque Santa Cruz, který svou hlavičku poslal do břevna. I nadále byli aktivnější domácí. Štěstí z dálky zkoušel Morten Gamst Pedersen, ale jeho střela neměla potřebné parametry.

Jedinou střelu na branku ve druhém poločase na straně Birminghamu vyslal Craig Gardner, ale jeho pokus z veliké dálky neměl moc šancí na úspěch. Domácí tak bušili do zabezpečené obrany Birminghamu a také se jim příliš nedařilo. Většina kombinací končila před pokutovým územím a hosté dokázali tento nevýrazný tlak Blackburnu ustát až do samého závěru a mohou tento bod počítat jako zisk. Naopak domácí si přičítají na své konto spíše ztrátu dvou bodů.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

hoilett naprahl ze stredni vzdalenosti? hoilett vystihl prihravku mezi stopery a sel sam na golmana a po klicce daval do prazdne !!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

a ze bowyer prekonal fostera pri tom golu?? to si dal vlastni gol? vyborny report o utkani, na kterem je pravdivy maximalne vysledek utkani

Reagovat
smazaný uživatel

To jste se předvedli redaktoři

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele