35. kolo
30.04.2011 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Blackburn díky skvělému Olssonovi udolal Bolton a pomalu uniká sestupu

Boltonu se nadále nedaří končit jinak úspěšný ročník se ctí. Po výbuchu s Fulhamem Trotters jenom tak na půl plynu odehráli rovněž derby s Rovers, což se jim opět vymstilo. Znovu nedali gól, se štěstím inkasovali pouze jednou a manažera Coylea, který šetřil pár opor, určitě nikterak nepotěšili. Blackburn naproti tomu udělal mohutný krok za záchranou.

Jedinečné one-man show přihlíželi diváci na Ewood Parku v první půli. V hlavní roli hrál levý záložník Martin Olsson, který řádně větral na pravém beku netradičně zaskakujícího Wheatera. I celkově se poslepovaný Bolton, v jehož sestavě bychom marně hledali odpočívající opory Jaaskelainena, Muambu a Leeho, příliš nechytal, především v přechodové fázi byl vysloveně zoufalý, až ubohý. Omezil se pouze na nakopávané balony, na což jsme si přitom už pod Coylem docela dobře odvykli. Dnes to však celkem překvapivě byla defenzivně laděná jedenáctka Rovers, která se v lancashireském derby snažila hrát fotbal. Hlavně tedy zmíněný Olsson, jenž už ve druhé minutě vyprodukoval zajímavý centr, s nímž však ideálně nenaložilo spolupracující duo Emerton-Benjani. Později proto švédský mladík bral častěji zodpovědnost na sebe, což také neslo ovoce.

Ve 14. minutě notně postrašil Bogdana, který jeho prudší ránu levačkou na přední tyči jenom rozpačitě vyrazil nad sebe a nebýt duchapřítomného Robinsona, který byl navíc při úspěšném osvobozovacím manévru faulován, kdoví jak by celá akce skončila. Na svou doopravdy slavnou chvilku si proto nezastavitelný Olsson musel počkat až do 21. minuty, kdy převzal míč kousek od osy hřiště a těsně za šestnáctkou vnějším nártem poslal míč při zemi přesně k pravé tyči - 1:0. Sám navíc posléze donutil Bogdana k perfektnímu zákroku, když obrana Boltonu další nebezpečný centr odvrátila jenom tak napůl.

Z řad Trotters se o veškerý vzruch před Robinsonovou klecí staral akorát talentovaný Rodrigo, který shodou okolností brázdil právě tu samou lajnu co Olsson. Jenže ten když měl nahrávat do vyložené šance Daviesovi, tak jen napálil Giveta, a v případě, že vytáhlý útočník naopak naservíroval Španělovi míč do slušné příležitosti, on vystřelil akorát do tyče. Chvíli po přestávce se potom do třetice všeho nedobrého ošklivě ukopl. To byla shodou okolností také jedna z mála výrazných momentek druhého dějství, které se už neodehrávalo pod taktovkou žádného z mužů (ani Olssona) a jen stěží naplňovala poselství regionálního derby. Za zmínku stojí snad jen Bogdanovo zaváhání při výběhu na centr ze standardní situace, jehož využil N’ Zonzi a lobovanou hlavičkou málem trefil odkrytou klec. Tentýž hráč v samotném nastavení ještě jednou přehlavičkoval bránu, přičemž o pár minutek dříve ve stoprocentní šanci minul rovněž Diouf. Za Bolton promluvil možná tak Petrov, který rozvlnil akorát boční síť.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (3)

Přidat komentář
Fingulka

Teď nebo nikdy

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

1 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele