37. kolo
14.05.2011 13:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Blackburn Rovers - Manchester United 1:1

Manchester United slaví svůj devatenáctý ligový titul. Kýžený bod z posledních dvou ligových zápasů si odvezl z Ewood Parku, když se o vyrovnání postaral z penalty Wayne Rooney. Na paškál však přijde spíš až směšný výkon Kuszczaka a výborné představení Olssona, jehož tým se s největší pravděpodobností udrží v nejvyšší soutěži i pro příští rok.

Hosté vydatně podporováni svými diváky začali od prvních vteřin na svého soupeře tlačit a po čtyřech minutách neměl daleko ke sklizni ovoce Nani. Rooney nacentroval od pravé lajny a Portugalec hlavičkoval mezi Sambou a Salgadem ze šesti metrů do břevna.

V deváté minutě postupoval zleva skoro až do středu hřiště a zpoza vápna pálil po zemi metr vedle bližší tyče. Po dvou minutách mohl na druhé straně překvapit Samba, k němuž se jedenáct metrů před brankou šťastně dostal balón, který z první poslal nad.

V 18. minutě musel Kuszczak děkovat Vidićovi. Brankář hostí si až moc pozdě uvědomil, že míč k němu namířil vlastní hráč a jen pohotový odkop jeho stopera zabránil gólu. Ten však přišel vzápětí. Olsson nevypustil zdánlivě ztracený balón, na poslední chvíli ho zachytil na lajně a po výměně s Hoilettem nacentroval k volnému Emertonovi, který bez přípravy zamířil do protipohybu brankáře a rozjásal Ewood Park.

Opaření ďáblové dlouho nemohli nalézt způsob pokoření soupeřovy obrany, ve 35. minutě tak Hernández zkoušel pohotový přízemní pokus ze sedmnácti metrů z otočky a Robinson měl plné ruce práce, aby odvrátil na roh.

Pojistit překvapivé vedení chtěl Olsson, který dostal dokonale přesný centr do vápna od Salgada. Kdyby jeho volej nemířil vedle bližší tyče, Kuszczak by mnoho nadějí zřejmě neměl. Zvláště, když v další moment opět "exceloval" po malé domů a místo jednoduchého odkopu musel do souboje s Olssonem.

Druhý poločas nabízel podívanou na marnou snahu křečovitých hostů. První větší šanci, šestnáct minut po změně stran, zmařil Giggsovi Jones, jenž dvakrát za sebou zablokoval jeho pokus ze šesti metrů.

Všichni svatí tak stáli u Rudých ďáblů v 65. minutě, kdy se po centru Emertona nechal Valencia přeskočit Olssonem, který hlavičkou rozezněl tyč Kuszczakovy branky. Pět minut poté vzplály emoce u fanoušků obou táborů po pasu na Hernándeze, který si ve vápně poslal míč do strany a došel si pro faul Robinsona.

Po neutichajících hádkách se k exekuci pokutového kopu postavil Wayne Rooney a s chladnou hlavou poslal brankáře k druhé tyči. Skoro definitivní pojistku ligového titulu měl na kopačce Nani, kterého před malým vápnem našel úspěšný exekutor, ale ve stoprocentní šanci na míč o centimetry nedosáhl.

Přesto si bez problémů svěřenci manažera Fergusona důležitou remízu pohlídali a se začátkem nastaveného času mohli diváci v sektoru pro hosty slavit titul, díky kterému se stávají nejúspěšnějším anglickým týmem a zároveň vzkázat Barceloně, že ona je další na řadě.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PePiG7

jakože uhrajeme ten 1b, tak dostaneme titul tam nebo až na OT??

tip-0-1Wazza!!!

Reagovat
mithro

az na OT

Reagovat
smazaný uživatel

domluveno na 1:1

Reagovat
mithro

ak nastupi plna zostava ako proti chelsea tak jasne tri body

Reagovat
smazaný uživatel

MANU neprehra a na moje velke potesenie získa titul.

Reagovat
Devil

1:1 a jde se slavit.......

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

co znamená to 'arte et labore' na znaku Blackburnu?

Reagovat
smazaný uživatel

... motto Blackburnu znamená "DOVEDNOSTMI A PRACÍ"

Reagovat
smazaný uživatel

1 4-Pedersen,-Rooney,Rooney,Nani,Rooney

Reagovat
PePiG7

je to taaaaaaaaammmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! otevírat šampaáňoooooooo!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

z ManU je mi na blití.. titul si nezaslouží..

Reagovat
smazaný uživatel

Březáček?jako ze jsi březí

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo si ho zaslouží,ty chudákuM???Podle tvých příspěvků si ho zasloužíš ty!!!Ale v ubohosti.Hrozně rád bych tě poznal,protože takovýho idiota už v životě neuvidim

Reagovat
Devil

Pri pohledu na tyto dementni prispevky mam z titulu jeste vetsi radost....Jen tak dal Breznacku!

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi v podstatě UBOŽÁK!! Tvoje příspěvky sem vypovídají o Tvé ubohé inteligenci!

Reagovat
xfox88

Glory....

Kuszczak má byť náhrada za Saara? on chce hrať jednotku?

Reagovat
smazaný uživatel

19!!!!!! Glory, glory Man Utd!!!! Díky moc!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele