10. kolo
01.11.2010 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Tangerines mají první domácí tři body

Blackpool má první domácí vítězství v Premier League. Ukořistil ho v pondělní dohrávce s West Bromwichem, který to Tangerines hodně usnadnil. Už ve 30. minutě totiž hrál bez dvou vyloučených mužů.

První červená karta padla už v 11. minutě. Adam našel přesnou přihrávkou Campbella a toho ve vápně zastavil Pablo Ibanez. Vzápětí překvapil všechny přihlížející sudí Michael Oliver, když nečekaně vytáhl červenou kartu, jeho vůbec první v sezóně. Přitom to na červenou zřejmě nebylo. Nicméně Blackpool kopal penaltu. Carson sice vystihl směr, ale Adamova rána byla příliš prudká, aby jí zastavil.

Ve 25. minutě udělal chybu domácí gólman Gilks, jenž zbytečně udržel ve hře Bruntův centr z trestného kopu, který směřoval mimo branku a mohl být rád, že improvizující Scharner se akrobatickým zakončením netrefil. Po půlhodině hry to bylo pro Baggies ještě horší. Jara u rohového praporku hodně nepříjemně zajel do Varneyho a poroučel se za Pablem předčasně do sprch, druhá červená. Přitom ještě do poločasu mohl vyrovnat Dorrans, ale branku netrefil.

Ani po změně stran se hosté nevzdali. Thomas se zmocnil volného míče a zastavovat jeho střelu musel skluzem Cathcart. Na druhé straně hrozil hlavičkující Varney, ale Carson byl připraven. V 63. minutě přinesl do domácích řad uklidnění druhý gól. Vaughan vybojoval míč a Grandin poslal do vápna ostrý pas, který uklidil do sítě Varney. Ani druhý gól ale West Brom ještě zcela nepoložil a náznak života ukázali hosté pět minut před koncem. Gilks nejprve likvidoval Barnese, ale míč se rychle vrátil k Mulumbuovi a ten dobrou střelou snížil. Baggies už ale srovnat nedokázali, ačkoliv se i o devíti mužích dostali k šanci.

V poslední minutě základní hrací doby měl skvělou příležitost Reid, jenže z deseti metrů přestřelil a zmařil šanci na vyrovnání. V nastavených čtyřech minutách pak už hrozil jen Blackpool, ale ani on další gól nepřidal, a tak vyhrál 2:1.

Autor: Ondřej Holzman / eurosport.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
scholes18

to je dvojka jak bic...tutovka v nadhernom kurze...myslim ze o motivaciu maju hraci postarane...

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě Blackpool nemá v PL co dělat , na konci roku mažou zpět do 2.ligy ....

0-2

Reagovat
C-M@ster

Kdyz padne 1:2, vyhraju v tiplize duel... tak doufam, ze to tak bude.

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Veselac

remíza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

????...........1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele