10. kolo
31.10.2010 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Liverpool dokázal díky pozdní trefě navázat na nedávný úspěch s Rovers

Prohrát veskrze klasický remízový zápas, to si budou Trotters asi nějakou dobu vyčítat. Celý zápas hráli s Liverpoolem vyrovnanou partii, jenže pak jednou neuhlídali Torrese a veškerá snaha šla okamžitě vniveč. Bolton tak doplatil na svou pasivitu v závěrečných pasážích, zatímco se Reds vyvarovali dalšího halloweenského propadáku.

Za zlomením prokletí 31. října vyrazili liverpoolští hráči poměrně cílevědomě. Aktivně působil hlavně Fernando Torres, který si však v brzké velké šanci nešťastně předkopl balon a už ho nedokázal vtěsnat mezi tři tyče. O mnoho lépe si ve 22. minutě vedl na druhé straně Holden, který dalekonosnou ranou řádně protáhl dosud neprocvičeného Reinu. Jinak toto regionální derby atraktivitou připomínalo spíše to birminghamské než severozápadní. Čili se neslo ve znamení relativního tápání obou soupeřů, které bylo jen čas od času narušeno nějakou tou střelou. O tu se na jedné straně postaral Gerrard, jenž minul, na opačném konci z přímého kopu vyprášil Reinovu náruč Taylor (hned dvakrát v krátkém časovém sledu). Těsně před koncem poločasu pak Jaaskelainen předvedl první těžký zákrok v zápase, a to zrovna proti Kyrgiakosově hlavičce, která přišla z evidentního ofsajdu.

Po přestávce se obraz hry prakticky nezměnil. Liverpoolu možná mírně pomohlo až pozdější přetočení rozestavení, kdy Torres našel na úkor Joea Colea svého útočného parťáka v Davidu N’Gogovi. Hned poté totiž decentní ranou ze střední vzdálenosti aspoň trochu poškádlil finského brankáře ve službách Boltonu. Zajímavě pak po Torresově přistrčení a všeobecně povedené kombinaci přes hlavu pálil také Maxi. V těchto chvílích Reds konečně přebírali kontrolu nad probíhajícím utkáním, přesto se jen okamžik poté museli řádně strachovat. Do vzduchu se totiž zase jednou pověsil Kevin Davies a jeho líznutí precizního centru skoro způsobilo oděrku pravé tyče Reinovy branky.

Obzvlášť závěr zápasu se nesl v duchu křečovitého ofenzivního snažení Liverpoolu. Nad mnohými nedorozuměními musel kroutit hlavou i sám Hodgson. Jenže stačil jediný Torresův záblesk a bylo všechno jinak. Španělský forvard šikovně patičkou prostrčil míč do šance Maximu a ten už se štěstím prostřelil Jaaskelainena. Pokračuje tedy sága, která se táhne již od srpna, a můžete si na jejím základě vsadit, že u každého gólu Reds bude alespoň jeden z dvojice Torres-Gerrard. V závěru už ani série dlouhých autů a pár centrů k vyrovnání nevedla, Liverpool tak prvně od dubna zvítězil podruhé za sebou.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (19)

Přidat komentář
Honda

0:1

Reagovat
Y.N.W.A

juhúúúúúúú 3 body!

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Tomtaf

4:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-2 ( Davies - Meireles a Torres )

Reagovat
smazaný uživatel

Bolton doma ještě neprohrál, Liverpool venku ještě nevyhrál = jasná dvojka

Reagovat
Honda

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
niflheim

Tohle bude sicher remíza.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad sa nieco podari. Podme Reds. YNWA nech sa deje co sa deje!

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že to zvládnem a vyhrajem, Bolton doma bude těžkej soupeř. 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

konečně 3 body z venku

Reagovat
smazaný uživatel

jooooooooooo konecne 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele