36. kolo
07.05.2011 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

West Ham jen remizoval a je nadále poslední

West Ham úplně nezvládl klíčový souboj s Blackburnem. Hammers pouze remizovali 1:1 a zůstávají na samém chvostu tabulky. Na gól Robertse navíc odpovídal až v závěru Hitzlsperger. Dvě kola před koncem tak West Ham ztrácí na záchranu tři body.

Domácí manažer Avram Grant před zápasem vytyčil, že ve zbývajících třech duelech musí jeho svěřenci získat sedm bodů, aby se zachránili. To po dnešku znamená, že dva další zápasy musejí Hammers vyhrát. Příští týden hrají s dalším sestupem ohroženým mužstvem, Wiganem, a tam se rozhodne.

Ačkoliv ani Rovers ještě nemají jistotu záchrany, jsou oproti West Hamu v poměrně pohodlné pozici. Ta se pro domácí ještě zhoršila, když do zápasu nemohl zasáhnout Scott Parker a Matthew Upson, dva klíčoví borci.

Ještě větší smutek pak zahalil Upton Park ve 12. minutě, kdy z protiútoku otevřel skóre po Jonesově centru Jason Roberts a poslal Blackburn do vedení. Hammers byli jako opaření a ačkoliv věděli, že si nesmí dovolit prohrát, dokázali pořádnou odpověď zrealizovat až před koncem prvního poločasu. Hlavičky Baa a Spectora ovšem nemohly Robinsona překonat, ani následná rána Searse.

Do druhé půle už domácí vlétli, jakoby si konečně uvědomili, že hrají o přežití. Spector svou střelu mezi tři tyče nevměstnal, dělovka z kopačky Thomase Hitzlspergera skončila na rukavicích Robinsona. Po souboji se Sambou se zase dožadoval penalty Carlton Cole, ale u hlavního arbitra neuspěl a na druhé straně musel proti N'Zonzimu zasahovat Green.

Důkaz, že West Ham zoufale touží po vyrovnání, dokumentovalo nasazení útočníků Keana a Piquionneho, aniž by byl stažen jiný ofenzivní hráč. Ačkoliv měli domácí na hřišti rázem početné komando útočníků, na větší šanci to nebylo. Frustrované fanoušky nakonec až dvanáct minut před koncem rozjásal parádní ranou Hitzlsperger.

Vyrovnávací branka vlila domácím novou krev do žil a málem ještě Hammers zvládli zápas otočit. Největší příležitost ovšem promarnil Robbie Keane, a tak se musí West Ham spokojit s bodem.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 1

Reagovat
diastan

4-1

Reagovat
smazaný uživatel

3-1 prvni velky krok k zachrane

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Veselac

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

kdy z protiútoku otevřel skóre po Jonesově centru Jason Roberts a poslal Blackburn do vedení

centroval Emerton

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele