29. kolo
24.04.2012 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Dvojitá salva během necelé minuty ulevila Boltonu a naopak krutě přitížila Aston Ville

Klesla už konečně Aston Villa na své dno nebo její fanoušky čekají další perné dny? Birminghamští opět totálně selhali na domácí půdě, tentokrát v přímém souboji s týmem, který je aktuálně nejblíže záchraně. Bolton momentálně ztrácí na McLeishovy svěřence jen tři body a na stažení tohohle manka má k dispozici o jedno utkání více.

Zrzavý manažer je vůbec nyní dost možná nejnenáviděnějším manažerem na Ostrovech. Sprcha nenávistných popěvků, jaká se na něj spustila po závěrečném hvizdu, navíc hořce koresponduje se vzpomínkami na letní McLeishovo přesídlení od městského rivala - mimochodem akorát sestoupivšího. Přitom ještě v úvodním dějství mohlo publikum působit ryze přívětivým dojmem. Symbolicky v šesté minutě aplaudovalo pro zázračně se uzdravujícího Muambu, v minutě 19. pro domácího kapitána Stilijana Petrova bojujícího s leukémií. A zároveň se dalo opatrně tleskat i výkonu Villans.

Ten byl totiž před pauzou dosti dominantní. Sice se tedy nekonala žádná sprcha šancí, na druhou stranu, Heskey se jako náhrada za Agbonlahora osvědčil, když brzy hned dvakrát přiměl Bogdána k zákroku. Ten pak měl být přivolán do akce ještě Warnockem - ačkoliv proti němu už nezasáhl, jen taktak to nebylo potřeba. Ve vzácně nedobře střeženém pokutovém území se k zakončení dostal sváteční střelec Warnock, aby jen rozezvučel břevno.

Trotters se naproti tomu dopředu dostávali opravdu jen zřídka, což změnilo až vhodné poločasové střídání: dolů šel křídelník Miyaichi, takže se s představením Kevina Daviese začalo hrát na dva útočníky. To už pak po devíti minutách od restartu konečně musel řádně zasahovat i Given; až na druhý pokus definitivně zkrotil Eaglesův projektil z přímého kopu. Úvodní branku nicméně stejně měli na svědomí domácí. Chuť si přitom nespravili jen jako celek, ale i sám jednotlivec Warnock si po onom břevnu zlepšil náladu. Ve skluzu z nějakých deseti metrů dokázal pošoupnout za brankovou čáru N’Zogbiův míč.

Tak se dělo po hodině hry; ovšem reakce Boltonu na sebe nenechala dvakrát čekat. A byla vpravdě drtivá. Nejprve Cuellar ještě za dozvuku nadšeného potlesku domácích fanoušků strhl k zemi Marka Daviese a nikoliv tradičně jeho jmenovec Kevin, nýbrž jiný veterán Petrov penaltu chladnokrevně proměnil. Ještě hůře pak hostitelům bylo o rovných 50 sekund později, když si to do vápna neohroženě namířil Eagles, aby vyzval ke skórování N’Goga. Vzápětí už Villans nebyli moc ničeho schopni, vůbec nepomohlo ani vypuštění Agbonlahora, jenž překonával bolest ramene.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

odložil bych to :/

Reagovat
smazaný uživatel

nic jinyho nez odklad se ani cekat nedalo vid...

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni palec nahoru pro Muambu

Tip 1:0

Reagovat
Sotuen

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Villa chce opravdu sestoupit?McLeish chce být opravdu tím,kdo během dvou let sestoupil s týmy z jednoho města?!H R Ů Z A !

Reagovat
smazaný uživatel

to musela byt paradni 5 minutovka, se jen tak nevidi

Reagovat
goodbay

jesss velmi důležité 3 body....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele