37. kolo
06.05.2012 15:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Prvoligová existence Boltonu je ve vážném ohrožení. WBA uhrálo bod

Bolton si neuvěřitelně komplikuje svůj prvoligový život. V předposledním kole si dovolil prohospodařit dvougólový náskok a vkládá tak svůj vlastní osud do rukou ManCity, respektive QPR. To totiž zároveň zvítězilo a na Etihad Stadium mu bude k záchraně stačit remíza.

Dosti bláznivou první půlku úvodního dějství zažili diváci na Reebok Stadium. Tam totiž zavítal West Brom, který těžko o něco hraje a může se tak prezentovat uvolněným dojmem. Rozjel tedy akci v duchu nahoru-dolů, které se záchranáři z Boltonu docela dobře přizpůsobili. Hrozili tradičně z levé strany skrz Bulhara Petrova, přičemž jejich přechod očekávaná nervozita tolik nesrážela - to spíš koncovku. Tam paradoxně selhával hlavně nejzkušenější Kevin Davies, který jeden senzačně propadnuvší centr zpoza zadní tyče trestuhodně nenasměroval pod břevno, jindy zase zaváhal ve skluzu při snaze využít citlivého prodloužení od N’Goga.

Baggies se naproti tomu blížili gólu o něco intenzivněji, dva nepatrné, avšak o to těžší zásahy brankáře Bogdána odmítly McAuleyho hlavičku (bleskurychle vytasená levačka) i Longa (spíše teč nečekané střely, která ještě skončila na tyči). Zápas se trošku uklidnil až po 26. minutě, kdy byl Mark Davies uvnitř vápna sevřen do kleští a po zřejmém faulu z penalty skóroval Petrov. Fosterovi chyběl opravdu kousek k tomu, aby z Bulhara udělal jen smutného hrdinu. Takhle se z něj spíše stal hrdina doopravdový, jelikož Throstles posléze docela dobře ztratili chuť bojovat a do konce poločasu už zahrozili jen skrze nepřesnou hlavičku Olssona.

Ani po přestávce to od Baggies nebyl žádný ultraodhodlaný výkon, přesto jestliže se oba celky nijak nestahovaly a chtěly útočit, rozdíl v nebezpečnosti hovořil diametrálně ve prospěch hostí. Po pár pološancích pak měl vrchol přijít s příležitostí Ridgewella, toho ovšem na přední tyči "vyčapal" Bogdán. Místo toho se tedy ke zdánlivému rozhodnutí dostali Wanderers. Nejprve Kevin Davies téměř dokonale hlavičkoval do protipohybu Fostera, který předvedl doopravdy světový zákrok, pak už domácím pomohla legrační spolupráce dua Ridgewell-Jones, z níž vzešel vskutku kuriózní vlastní gól.

Jenže to by nebyl Bolton, aby svým fanouškům nedopřál drama do posledních vteřinek. Brzy se proto Brunt prosadil uhlazenou střelou levačkou a ještě vykřesal jiskru naděje pro West Brom. Což zatím nevypadalo úplně zle, srovnání zrovna na spadnutí nebylo; přesto se tuhle jiskřičku povedlo Morrisonovi rozdmýchat. Až v 90. minutě se Kevin Davies zapomněl v hloubi vlastní šestnáctky, čímž nevystavil nečekaného navrátilce do ofsajdu a ten zblízka po obloučku Coxe zavěsil. V hledišti se okamžitě začalo hromadně sahat po mobilech - a nasazovat ztrápené výrazy. Bolton v závěrečném kole bude muset spoléhat na pomoc ManCity.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 : 2 WBA na to mají, snad to nevypustí

Reagovat
tlaci

Bolton tento boj o přežití zvládne 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

snad se Bolton zachrání 1-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Bolton musí ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele