37. kolo
06.05.2012 17:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

ManUtd se protrápilo k povinné výhře nad Swansea

Oba stíhači mistrovského titulu dnes zvítězili v poměru 2:0; oba se však radují po svém. Red Devils totiž dnes triumfovali v příhodném stylu: skrze mdlý, ospalý výkon. Veskrze bez většího zájmu vstřelili Swans dva góly ještě před přestávkou a pak už se na Old Trafford hrála spíš taková údržba.

Absolutně bez emocí se nastoupilo k zápasu na Old Trafford. Vzhledem k tomu, že se zde prostě jen povinně muselo vyhrát, aby pak stejně zůstal v sedle městský rival, hrálo se v podivuhodně stísněné, až černé atmosféře. I tak nicméně šlo po poločase zkonstatovat, že ManUtd předvedlo jeden z lepších výkonů, jímž si zároveň prakticky zajistilo dnešní vítězství. Ovšem stačilo se podívat na první gól: Carrickova polostřela-polopřihrávka našla Scholese, jenž na svůj citlivý gólový dotyk mohl být právem pyšný...a on přesto veskrze neslavil, jen se nechal obejmout spoluhráči. O něco emotivnější už byl alespoň zásah Ashleyho Younga ze 41. minutě, neboť ten už Red Devils snad definitivně uvolnil.

Tedy uvolnil; Swans byli po celých 45 minut vepředu totálně bezzubí a vzadu navrch dosti rozháraní. Dokonce to místy vypadalo, že United sami nechávají hrát a jedinými, kdo jsou proti, měli být brankář Vorm a stoper Williams. Ostatně i situace před druhou brankou domácích byla provázena notnou dávkou lajdáctví. Allen místo zakopnutí balonu hledal na rohu šestnáctky Sinclaira, který těžký míč nezpracoval a o pár sekund později Ashley Young svým klasickým kopem na vzdálenější tyč zvyšoval na 2:0. Přitom vskutku nelze říct, že by to byly jediné velšské příležitosti ke kapitulaci: bystrým dvojzákrokem Vorm vychytal Evru s Rooneym a ve své oblíbené pozici jednou nepěkně selhal Hernandéz.

Přitom pokud úvodní dějství uspávalo, byla to ještě slabá pilulka. Po přestávce to ze strany ManUtd bylo ještě daleko nezáživnější představení, z letargie diváky řádně dokázala vytrhnout akorát Carrickova chytrá přihrávka z první, která Rooneyho zanechala samotného před Vormem. Druhý nejlepší střelec soutěže nicméně ošklivě minul. To samé se dále týkalo i Hernandéze. Swansea se naproti tomu jen nepatrně osmělovalo, nejnebezpečnější z jeho řad dál bylo duo Sinclair-Dyer, které se však dohromady poměrně železně zastřelovalo. Klíčový ale možná pro tuhle zdánlivou nesmělost mohl být de Geův zákrok po hodině hry; tehdy španělský brankář dokázal perfektně zareagovat na Grahamovu záludnou teč Allenovy střely.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
diastan

Vůbec by nebylo špatné, spíš bych ve ztrátou Úček věřil na Sunderlandu

Reagovat
t0mmy33MCFC

jak rikas

Reagovat
PePiG7

3-0 2xRooney,Nani

Reagovat
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

vyhrame, len ci to bude stacit na titul ...

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Normálně jasná 1, ale pokud je MU schopný nedat v zápase roku ani gól, tak bych se nedivil ničemu.

Reagovat
smazaný uživatel

5 : 0 bo pojedou na 200 %

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 swansea umí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele