4. kolo
12.09.2011 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Newcastle ubránil remízu a posunul se na čtvrtou příčku

Atraktivní podívaná, v niž překvapivě nehrál titulní roli Joey Barton, skončila i přes množství šancí, především v prvním poločase, bezgólovou remízou. Největší zásluhu na tom má pečlivě bránící obrana hostů, jež sice Rangers dovolila způsobit vzruch před brankou, avšak za brankovou čáru, či častokrát ani k brankáři, je nepustila. Magpies tak zůstávají stále neporaženi a s jediným obdrženým gólem stojí v čele defenzivních statistik.

Už od prvních minut utkání měli domácí Rangers jednoznačně více ze hry, o což se postarala především dvojice Adel Taarabt - Shaun Wright-Phillips, po jejichž ose se míč častokrát dostal k zakončujícímu Bothroydovi. Nejprve to však oba jmenovaní zkoušeli sami. V šesté minutě napřáhl Taarabt, ale potvrdil, že mu to letos zkrátka nepadá a i jeho 15. střela v sezoně skončila jen v rukavicích Krula.

Pak se poprvé dostala ke slovu posila z Manchesteru City, když na jeho hlavu vykouzlila úžasný centr další nová akvizice Armand Traore. Drobný křídelník ovšem dějiny nepřepsal a když se hlavou do míče položil, mohl jej sledovat pouze při cestě do nižších pater tribuny. Po necelých patnácti minutách nastala na Loftus Road ďábelská čtvrthodina, v niž se mohli fanoušci dočkat hned několika branek.

Parádní podívanou v úžasném tempu odstartovala šance Newcastlu. Leon Best s lehkostí svého slavného jmenovce prakticky ve stoje oklamal bránícího hráče a málem překonal i brankáře - Kenny však konečky prstů vytěsnil nebezpečný projektil těsně vedle zadní tyče. Za dvě minuty mohl naopak domácí fanoušky rozradostnit Bothroyd, jehož na značce pokutového kopu našel Wright-Phillips, útočník Rangers nicméně pozměnil známou pověru na "nedáš - nedáš".

Hned za minutu se do úniku dostával opět 29letý rychlík, ale proti přesile si netroufnul a jediné, co mu zbylo byla střela z dálky - bez úspěchu. Minuta číslo 22 a další obrovská příležitost domácích. Taarabt dal vzpomenout na parádní kousky z loňské sezony, geniálně si pohrál s dvojicí soupeřů ve středu pole a předal míč aktivnímu Wright-Phillipsovi na rohu vápna. Angličan zakmital svýma bleskovýma nohama, uvolnil se a předkládal Bothroydovi před poloodkrytou svatyni přízemní centr. Posila z Cardiffu ale na míč nedosáhla.

Za pět minut se situace opakovala téměř jako přes kopírák. Marocký záložník poslal do běhu neúnavného brázdiče pravé lajny, jenž obratem balon posunul před bránu na Bothroyda. Tomu se ale míč zapletl po nohama a nakonec se po skrumáži dokutálel až k dobíhajícímu Faurlinovi, který jej ovšem s přispěním teče obránce Newcastlu poslal pouze nad. z následného rohu měl Bothroyd další velkou šanci. V souboji na hranici malého vápna přetlačil Stevena Taylora a hlavou mířil přesně k tyči - tam ale stál připravený s napřaženou pravačkou Danny Sipmson.

Největší šanci si domácí schovali na 39.minutu. Kdo jiný než Adel Taarabt zase našel perfektně naběhnutého Wrighta-Phillipse, jenž si v souboji poradil hbitěji než stoper Coloccini a mířil vstříc Krulovi. Povedl se mu i lob, jenže na brankové čáře stačil včas zasáhnout Steven Taylor a stav tak zůstal stále bezbrankový. To platilo i při odchodu do kabin.

Kdo čekal ve druhé půli ofenzivní smršť Queens Park Rangers, byl zklamán. Hned v první minutě sice střílel Taarabt, ale Krul skryl pokus bez potíží do náruče. Následné náznaky šancí vždy dokázali uhasit obránci v černobílém, především pak exceloval Steven Taylor. V 66. minutě však i on jen přihlížel jak se po rohu dostává k hlavičce mířící mimo branku Derry. Hra sice ze svého půvabu a nasazení mnoho neubrala, nicméně šancí bylo ve druhé pětačtyřicetiminutovce pramálo.

Jednu z nich si deset minut před koncem utkání vytvořil skvělým uvolněním přes dva hráče a následnou střelou nad Wright-Phillips, jehož byla až do vystřídání skutečně plná pravá strana hřiště. Ke gólu ovšem ani jeho snaha nevedla a Newcastle si tak odnesl z líbivého klání šťastný a cenný bod za remízu 0:0.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (15)

Přidat komentář
Devil

Newcastle slapem a pojdme si pro 10tej bod!

Reagovat
diastan

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vítězství Newcastlu!!!

Reagovat
Lahvac-CZ

Tady bych dal handicap 1:0...0

Reagovat
paver

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2. Magpies do pohárů

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

Queen's Park Rangers 2 - 2 Newcastle United

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Santon je jen na hostování ?

Reagovat
biznizmen

1:1

Mimochodem Santon je na přestup, ne na hostování...

Reagovat
Veselac

X....0:0,1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se tak kouám , to QPR má celkem nadupanou jedenáctku !!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele