38. kolo
13.05.2012 16:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Bolton většinu času nesestupoval, nakonec ale i přes prohru QPR padá dolů

Ohromující paradox se dnes narodil na Britannia Stadium, respektive Etihad Stadium. Bolton Wanderers byl přesně před deseti lety součástí trojky nováčků, která se jako poslední dokázala kompletně zachránit. Dnes, díky další relativně zbytečné ztrátě vedení, svým sestupem umožňuje repete takového unikátu. QPR se na jeho úkor drží mezi elitou...

Tunu krystalického štěstí navezl pro první poločas na trávník Britannia Stadium hostující Bolton. Ten první půlku úvodní části strávil v nevídané křeči, úplně všude byl později, dostal hloupý gól a QPR drželo remízu na Etihad Stadium - takže vlastně všechno špatně. Naštěstí je ale závěrečná Super Sunday, a o té se může stát doopravdy všelicos.

Každopádně do 25. minuty minimálně to bylo celé o Potters. Fuller protáhl Bogdána, Crouch to nadějně zkoušel z těžkého úhlu a Etheringtonovu pumelice teatrálně vyrazil dnes nepříliš jistý Maďar. Pro něj doznalo dnešní odpoledne nepříjemného vrcholu jen těsně poté, ve 13. minutě. Tehdy se Walters na hraně ofsajdu vrhal po pasu Etheringtona, a jakkoliv byl u míče jako druhý, možná lehce nesportovní srážku s Bogdánem mu rozhodčí prominul, takže se irský bijec radoval z dalšího gólu v sezoně. Pro Trotters takřka smrtícího úder, tím spíš, když záhy mohl stejný hráč vedení zdvojnásobit. Z otočky se ale zprostředka pokutového území mezi tři tyče netrefil.

Což dalo naději Wanderers. Ti nejenže s ohromným štěstím přečkali předešlé pasáže, ale zároveň se neméně náhodně dostali do vedení. Jestliže Huthovi ještě "pokus o vlastence" nevyšel, Kevin Davies těžkou hlavičkou orazítkoval jen břevno a Sorensen se s prvotřídním zákrokem vytáhl proti přízemní bombě Klasniće - to byly všechno otřesy půdy předznamenávající tsunami, to ano. Jenže ono samo pak ničilo soupeře doopravdy spíše kuriózní silou.

Mark Davies srovnával poté, co naběhl do odkopu protivníka; těžil tak čistě ze šťastného odrazu. A jeho jmenovec Kevin se pak trefil ještě nepochopitelněji, když mu na pravé straně vůbec nesedl centr před bránu a k údivu všech na přední tyči nachytal rozpačitého Sorensena, bojujícího o post dánské jedničky na Euru.

Druhý poločas byl oproti tomu prvnímu o hodně klidnější. To nejdůležitější se vlastně odehrávalo více na severu, kde nejprve QPR srovnalo v zápase s ManCity a pak dokonce i bez vyloučeného Bartona přešlo do vedení. V tu chvíli by Bolton nespasil ani debakl; a tomu se on sám stejně nijak neblížil. Petrovovy dva projektily sice neměly ke gólu příliš daleko, to ale bylo zkrátka málo. Navíc v 77. minutě Bogdán nejprve senzačně vychytal Crouche a pak jej dle sudího Foye strhl na zem ve snaze zabránit gólové dorážce - což z penaltového puntíku potrestal Walters.

Těsně po srovnání City pak ještě majestátní hlavičkou vyzval Sorensena k dobrému zákroku Ream, a i to nakonec mohlo vzhledem k neskutečnému finiši novopečeného mistra Trotters mrzet. "Prohráli" si druhý zápas v řadě, zase remízou 2:2. A padají dolů.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bolton musí vyhrát, přeji si aby se zachránil ten do Premier Leaague prostě patří. Myslím že šanci má slušnou QPR v posledním kole téměř stoprocentně neboduje a Bolton má hratelného soupeře tak nezbývá než doufat že to vyjde.

Reagovat
smazaný uživatel

taky chci aby vyhrál Bolton Ten tam prostě musí bejt

Reagovat
havrys99

Stoke mají nejhorší ofenzivu v lize. Bolton prostě musí vyhrát!!! 0:1 tip

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-2 !!

Reagovat
havrys99

Reagovat
smazaný uživatel

Bolton ...kvalitný klub .. nedarí sa mu ale proti STOKE... m usi .. vždy lepšie ako QPR a naviše QPR hra zo City takže body nezíska !!! tip: 1:3

Reagovat
rickroll

Snad mě Bolton alespon tentokrát nezklame a pošle QPR do Champu(a samozřejmě se zachrání sám).

0-2!

Reagovat
smazaný uživatel

BOLTON musi zustat

Reagovat
smazaný uživatel

bolton

Reagovat
smazaný uživatel

Bolton nieeee zasrane QPR sa zachrani

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele