19. kolo
31.12.2011 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Swansea City - Tottenham Hotspur 1:1

Zajímavý silvestrovský duel na Liberty Stadium skončil smírem, Swansea totiž dokázala umazat náskok Tottenhamu a uhrála cennou remízu 1:1. Domácí byli po většinu zápasu lepším týmem, ovšem v závěru poločasu inkasovali z kopačky van der Vaarta. Šest minut před koncem ale zaslouženě vyrovnal Sinclair.

Domácí se do favorita hned od začátku pustili dost neohroženě, zřejmě i za pomoci skvělých fanoušků byli v úvodu u každého balónu dříve a vytvořili si slušnou převahu. Nathan Dyer dokonce mohl dát už v páté minutě první gól, ovšem jeho krásnou střelu levačkou vytáhl Friedel na roh.

O chvíli později se s velkou podporou štěstí propracoval až do šestnáctky Dobbie, s finální přihrávkou ale příliš dlouho čekal a z nadějné pozice nic nebylo. V desáté minutě Dobbie pálil z hranice pokutového území, jenže trefil střed branky, a tak Friedel bez problémů zasáhl. Na druhé straně se snažil ohrozit prostor mezi třemi tyčemi Modrič, ten ale z otočky minul.

Swansea byla mnohem nebezpečnější, do dvou solidních střeleckých pozicí se dostal Sinclair, napoprvé ale po nacvičeném signálu z rohu netrefil míč ideálně, v dalším případě nádhernou ranou jen těsně minul pravou šibenici hostující svatyně.

S přibývajícím časem se Tottenham alespoň trochu osměloval. Přesto nebýt Dyerovy tristní malé domů, kterou musel včasným skluzem zachránit před Adebayorem Vorm, nedostali by se Spurs do větší blízkosti branky, obrana Swans pracovala až na jednu zmíněnou výjimku bezchybně. A stejně tak i záloha, která ve středu pole jasně přehrávala dokonce pětici soupeřů.

Přesto Tottenham odcházel do šatny spokojenější, z ničeho nic totiž minutu před koncem prvního poločasu udeřil. Na levé straně se až příliš snadno uvolnil Assou-Ekotto přes Richardse, jeho centr nešťastně tečoval Allen k van der Vaartovi, který zblízka nezaváhal.

A hosté zachytili i nástup do druhého dějství, Kaboul si až z pozice stopera naběhl do vápna soupeře, narazil si s Adebayorem,, z úhlu ale Vorma neprostřelil. O minutu později našel Bale prudkým centrem Adebayora, ten ale střelou z první minul. Swansea zahrozila zásluhou hlavičky Moorea, ta však skončila vedle branky.

V padesáté druhé minutě vyhrál Adebayor důležitý souboj na polovině Swansea a předložil ideální míč k samostatnému úniku van der Vaartovi, ten však cítil za zády domácí obranu a nevěřil si na rychlostní souboj, a tak vystřelil z prvního dotyku a Vorm zasáhl. Domácí přitlačili, to s sebou ovšem neslo také otevření obrany, což určitě kvitoval například Bale, ten ale svou šanci poslal bodlem mimo tři tyče.

Slušnou možnost měl na opačné straně hřiště Moore, jeho střelu na zadní tyč ale vychýlil ze správného směru Walker. Z následného rohu pálil nádherně z voleje Rangel a všichni přítomní se jen otočili, jak míč míjí o pár centimetrů levou tyč. Střídající Graham přinesl další vzrušení před Friedelovou brankou, hlavičkoval ale nad.

Deset minut před koncem tečoval Walker Dobbieho nepřesnou střelu jen těsně nad vlastní břevno, z následných dvou standardních situací pálili Sinclair a Allen, až k Friedelovi však balón neprošel. Definitivně rozhodnout mohl Adebayor, Vorma ale ani tentokrát nepřekonal.

A Swansea naprosto zaslouženě vyrovnala. Rangelův centr směřoval přesně mezi Friedela a Kaboula, oba hráči se nedomluvili, přes Grahama pak prošel míč až na zadní tyč k Sinclairovi, který bez problémů skóroval. A domácí cítili šanci na tři body, v závěru chtěli vyhrát rozhodně více než Spurs. Další branka už ale nepadla, a tak Swansea v pohledném utkání remizovala s Tottenhamem 1:1.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 COYS!!!

Reagovat
Devil

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

zaváhanie Spurs...1:1

Reagovat
m0rientes9

nakoniec (vzhladom na ostatne vysledky) z toho nebolo zavahanie ale zisk bodu

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3..2x Bale, Adebayor

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda!!

Reagovat
smazaný uživatel

Juhu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele