9. kolo
22.10.2011 13:45 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Swansea v závěru nesmyslně povolila a z Wolverhamptonu tak tři body neveze

Tak tohle si ve Walesu budou vyčítat ještě hodně dlouho. Místo debaklu Wolverhamptonu, o který si domácí po celý zápas vyjma závěrečné desetiminutovky hlasitě říkali, se v předsunutém sobotním utkání zrodila senzační remíza 2:2. Vlci tak konečně utnuli dlouhou sérii porážek - to však, opakuji, jen díky milosrdnému protivníkovi.

Wolverhampton šel do utkání s neoblíbenou Swansea s pěti porážkami v zádech. A od počátku se dnes zdálo, že jestli si z nich něco odnesl, tak leda to nejhorší. Například bezradnost v útoku a pod McCarthym jenom pokračující chaos v defenzívě. Výsledkem byly akry prostoru pro Sinclaira, Gowerna, Allena a další i minimum práce pro Vorma. Ten se sice v 21. minutě musel postavit do cesty slušnému pokusu O’Hary, to ale bylo asi tak vše. To na druhé straně se Hennessey natahoval po Allenově pumelici a pak nešťastně přihlížel, jak po dvou Gowernových parádních pasech za obranu a následné dokonalé práci Grahama Swansea upevňuje svou pozici v zápase.

Napoprvé se Gowern uvedl jemným obloučkem, nic však nebylo tak hladké, jak mohlo být. Ve skutečnosti Graham po zpracování podklouzl, ovšem ani mdlý Johnson ani váhající Hennessey včas nezakročili, takže to bylo po 23 minutách 0:1. A blíže čtvrté domácí porážce v šesti kolech byli Wolves o nějakých 12 minut později, kdy tentokrát velšský brankář na vině nebyl - Graham servíroval Allenovi míč prakticky před prázdnou bránu. Znovu se spíše "ukázal" Johnson a jeho kolegové v obraně. Ta celkově vůbec nefungovala a někdejší zadák Birminghamu, jenž by jí měl vlastně kapitánovat stejně jako celému týmu, v závěru úvodní části ještě pobavil zmateným nastřelením svého parťáka. Tehdy se nicméně Vlci alespoň ubránili.

A to platilo i pro zbytek utkání, i když rozpaky domácí počínání samozřejmě provázely i nadále. Ať už to byl krásně kroucený centr Rangela, který propadl až na zadní tyč k Sinclairovi, nebo přízemní rána toho samého ex-bluesmana z rohu šestnáctky - vždy musel Wolves zachraňovat jenom přesný Hennessey, v druhém případě dokonce pozdní a efektní reakcí na schovaný projektil. Na druhou stranu domácí celek nijak nevzkřísilo ani stažení obou křídel, Jarvise a Hammilla. Pořád to byla ta samá písnička a vše pomalu směrovalo k poklidnému závěru s výsledkem nadmíru oprávněným...

I přesto se ale ještě marným Vlkům povedlo zápas neskutečným závěrem vyrovnat. V 84. minutě pro ně vykřesal jiskru naděje Doylea, když z velké blízkosti ve skrumáži dorážel Vormem skvěle lapenou Vokesovu ránu. A dílo po malé chvíli dokonal O’Hara, jenž z osy hřiště zakončil pod břevno jednu z mála opravdu pohledných a fotbalových akcí v podání Wolverhamptonu. Swansea, která celých 80 minut kontrolovala tempo i celý průběh duelu, tedy mohla vést klidně o pět branek a místo toho kvůli zpackaným dvěma minutám veze z kraje Midlands pouhý bod.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 1

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
paver

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tipuju tak 2:2

Reagovat
rickroll

Reagovat
smazaný uživatel

ironie vole

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele