11. kolo
06.11.2011 14:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Wigan prohrál poosmé v řadě, Wolves konečně brali tři body

Souboj o šest bodů mezi sedmnáctými Wolves a posledním Wiganem skončil vítězstvím Vlků 3:1. Latics nezachránil ani heroický výkon brankáře Al-Habsiho, který přes veškerou snahu nedokázal uhasit to, co prachmizerná defenziva Wiganu soupeři dovolila. Góly O’Hary, Edwardse a Warda rozhodly o výhře, za hosty nadvakrát z penalty snižoval Watson.

Po minutě ticha na uctění památky anglických vojáku se na Molineux začalo hrát. Hned ve třetí minutě využil Edwards zaváhání Gohouriho a z hranice vápna protáhl prudkou střelou Al-Habsiho, jenž vyrazil na roh. Krátce nato měli domácí další velkou šanci. Doyle perfektně sklepl dlouhý míč do běhu Huntovi, který si poradil i s brankářem, avšak byl zřejmě faulován. Irský záložník však udržel rovnováhu, souboj nepřihrál a to se mu možná stalo osudným, jelikož sudí Probert do píšťalky nefoukl. Neučinil tak ani po následném rohu a ruce Alcaraze.

Obrovská šance se rýsovala i na druhé straně, Rodallega ale hlavičkoval z ofsajdu. Na druhé straně hlavičkoval těsně vedle Edwards. Po dvaceti minutách se první opravdové šance dočkali i hosté. Diame výborně potáhl míč do středu hřiště před vápno, kde předal Rodallegovi. Ten ovšem místo rány levačkou zkoušel šajtli a nedůrazný pokus bez problémů skryl do rukavic Hennessey.

Po půlhodině hry přišla pro Wigan a především jejich kolumbijského útočníka bolestivá situace. Nejprve Di Santo téměř geniálním centrem do vápna vyzval ke skórování Rodallegu, který si skvěle zpracoval na prsa, jenže ve stoprocentní gólovce netrefil branku. A důkaz, že fotbal umí být nesmírně krutý? Vzápětí se Hennesseyho výkop se po prodloužení jednoho z domácích dostal až k Doyleovi, který učebnicově zatáhl balon k brankové čáře a předložil do jasné pozice O’Harovi. Kanonýr posledních týdnů se na rozdíl od Rodallegy nemýlil a nekompromisně levačkou propálil Al-Habsiho - 1:0.

Wigan přesto neodcházel do kabin se zcela hořkými pocity. Boyce se na pravé straně umě protáhl do vápna, kde ho za hranicí pravidel odstavil Hunt a tentokrát Probert penaltu odpískal. Ben Watson z puntíku sice trefil Hennesseyho, ale následnou dorážku zastavila až síť - 1:1. Těsně před koncem poločasu ještě zkoušel Habsiho překvapit O’Hara, ale stejně o minutu později Hunt neuspěl.

Svěřenci Roberta Martineze vstoupili do druhé půle aktivně, chvíli po začátku střílel vedle Moses, bránu těsně minul chvíli poté i Di Santo. Ostrými ale opět stříleli domácí. V 55. minutě Henry výborně pronikl do vápna, pod sebe přihrával Huntovi, kterého úžasně vychytal Al-Habsi. Míč ale jen vyrazil do prostoru, kam nabíhal O’Hara, jenže ještě úchvatnější zákrok předvedl ománský gólman proti jeho hlavičce. Napotřetí už však Edwards propálil dělovkou vše, co mu stálo v cestě - 2:1.

Ali Al-Habsi si v dnešním zápase musel skutečně připadat jako sám voják v poli. Deset minut po vedoucím gólu opět zase nechala jeho obrana vniknout do šestnáctky soupeřova hráče, tentokrát Jarvise, který dával pod sebe do ohně. Edwardsovu střelu Habsi stačil vyrazit, na Wardovu tečovanou dorážku už byl ale krátký - 3:1. Další zákrok z říše snů předvedl v 70. minutě, po přímém kopu O’Hary hlavičkoval z těsné blízkosti Berra a jen famózní reflexní zásah zabránil čtvrté brance. Na druhé straně střílel po pěti minutách nedůrazně Di Santo.

Závěrečnou čtvrthodinu jasně ovládl Wigan, ale štěstí nebo kvalita v zakončení scházela. Nejprve Sammonův pokus vyrazil nad břevno Hennessey, dvě minuty před koncem pak v další jasné gólovce selhal Diame. Wolverhampton tak konečně po osmi zápasech vyhrál, Wigan naopak už poosmé v řadě odešli poraženi a upevnili si poslední místo v tabulce.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pro oba je to hodně důležitý zápas, tipuju 0:0.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Taktická bitva, zde bych dal 2,5 - golu pro sázkaře, ale tipuju X, 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vlci poboji 2-1 vyhrají

Reagovat
smazaný uživatel

domaci nemuzou jinak nez brat 3 body, myslim ze v opacnym pripade se bude McCarthy pakovat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele