16. kolo
08.12.2012 16:00 CET
3 : 4
(0:3)

Reportáž

Loňští nováčci sehráli výstavní partii o sedmi gólech. Slaví devětkrát neprožený Norwich

Očekávání parádního souboje loňských nováčků nebylo liché. Norwich svého velšského soka zaskočil silně metodickou, trpělivou hrou založenou na perfektně zahrávaných standardkách. Naopak Swansea své fanoušky potěšilo alespoň výrazně zlepšeným projevem ve druhém dějství, díky němuž neprohrálo rozdílem třídy, ba si ještě spíše zasloužilo bodovat.

Asi nikoho nepřekvapí, že 0:3 na Liberty Stadium labutě ještě nikdy v rámci Premier League po úvodní části neprohrávali. Na druhou stranu inkasovat před vlastními diváky 3 a více branek od Norwiche - to se Swansea povedlo už podruhé v řadě. Loni tu Canaries úřadovali výhradně po pauze a triumfovali poměrem 3:2; tentokrát si významnější část nadílky schovali pro zahajovacích 45 minut.

Norwich šel za vedením od úvodních minut, okamžitě vykazoval větší chtíč udeřit. To se málem projevilo po dvou minutách při hlavičce Johnsona nebo po 14 minutách při ráně Howsona, která si to namířila přímo do vzdálenější tyče. První gólová zmínka v zápise o utkání tedy pochází z 16. minuty - to Snodgrass famózně vrátil míč na trasu rozeběhnutého Whittakera a pravý bek Norwiche své úchvatné sólo také precizně zakončil.

Teprve tato situace byla impulsem pro labutě k probuzení. Od té doby prakticky až do obrátky Swans neefektivně hrozili, zatímco Canaries proměnili jakýkoliv náznak příležitosti. Grahamova lobovaná přihrávka tedy skončila na břevně a Routledge nechtěně odklonil Michuovu ránu těsně vedle - zatímco nebývalé rozstřílený Bassong a vzápětí i útočník Holt v rozmezí 40. a 44. minuty dvakrát zužitkovali Snodgrassovy donášky ze standardek (druhý jmenovaný tedy nepřímo, po špatném odvrácení centru).

V úchvatném představení se, jak už napovídá skóre, pokračovalo rovněž po obrátce. Ve 49. minutě se málem o "wondergoal" postaralo spolupracující duo Snodgrass-Johnson, kdyby se znovu nepřihlásila o slovo horní tyčka jedné ze svatyní. Proto se tedy přesněji mířilo vstříc Bunnově kleci. Michu nejprve v 50. minutě zatočil s přízemním centrem Bena Daviese, aby vzápětí navázal De Guzman pohotovou křižnou ranou dostal domácí na dostřel upadajícímu soupeři.

Jenže Kanárci nehodlali polevit nadobro: v 77. minutě se překrásně z přímého kopu prosadil Snodgrass, aby přidal již svůj třetí "kanadský bod", a to už bylo na Swans příliš. Michu sice ještě odhlavičkoval za čáru Routledgeův centr, nicméně tak se stalo až ve třetí minutě nastavení - potom už zbyl čas akorát na jednu Shechterovu solidní šanci.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
Dr. Admess

Swansea se mi během uplynulých let tak zalíbila, že mi to nedalo a nedávno jsem o nich založil jak "normální" stránku, tak i facebookovou. Za každou návštěvu/like budu rád

www.swanseafc.mzf.cz

http://www.facebook.com/pages/Swansea-City/312181062229878

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhraje Swansea a blýskne se gólem Michu :)

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
Dr. Admess

Swansea by měla vyhrát, aby před následujícím těžkým programem (čtvrtfinále lig. poháru, Tottenham, United) měla ještě větší klid než nyní.

Tip: 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Michu je blázen ... pobíhá si po trávnících PL as klidem dává v každém zápase 1 - 2 góly

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.metacafe.com/watch/9526878/norwich/

Pěkná podívaná to byla a Michu nejlepším střelcem PL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele