13. kolo
30.11.2013 16:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Cardiff City - Arsenal FC 0:3

Další hladká venkovní výhra, dočasně sedm bodů náskoku na čele, šest čistých kont v sedmi zápasech - fanouškům Arsenalu se dnes zase jednou bude příjemně usínat. Cardiff se zřejmě vyčerpal předcházejícím heroickým výkonem s ManUtd; Gunners totiž sice potrápil, k bodům ale nikdy pořádně blízko nebyl.

Bluebirds opravdu nebyli tak špatní, jak by mohlo napovídat konečné skóre, to ani zdaleka ne. V desáté minutě koneckonců zajímavě hlavičkoval Campbell, který si pak v 51. minutě na Szczesném vymohl dokonce prvotřídní zákrok po pravé ruce. Zbylé potenciálně nebezpečné akce už ovšem Cardiff nedotáhl. Ať už šlo o pár Whittinghamových standardek či rány vysílané z dobrých pozic, avšak přímo do polského brankáře. Ten na oplátku znovu vyzařoval jistotu.

Ani Arsenal před brankou soupeře nebyl stoprocentní, jakkoliv vcelku proměnil, na co sáhl. Zejména v 15. minutě Arsene Wenger nemohl uvěřit svým očím. Tehdy všichni aktéři dočista zamrzli pro domnělý ofsajd; a to včetně Girouda, který jím měl být diskvalifikován z tisíciprocentní šance. Jenže ouha - ve skutečnosti se nemávalo, a tak Giroud svou laxností zazdil velkou příležitost poslat svůj tým do vedení.

Tou nakonec až po půlhodině hry nepohrdl hlavičkující Ramsey, kterého delikátně vyzval Özil. Odchovanec Cardiffu pak přirozeně neslavil, jeho spoluhráči si ale mohli v konfrontaci se zlobícím sokem oddychnout.

Aktivní Ramsey se také ihned po obrátce jako štírek protáhl ve vápně mezi dvěma soupeři a servíroval míč na zlatém podnose pro Girouda - ten ale dnes neměl svůj den, když tentokrát pouze nastřelil soupeře blokujícího na brankové čáře. A domácí klidně mohli trestat.

Před Mutchem v jednu chvíli zasahoval Szczesny v posledním možném okamžiku a ze střední vzdálenosti přímo doprostřed brány cílil Whittingham. Svou střelu pak ideálně nedokázal umístit také Cowie v 84. minutě. To už se přitom pomalu schylovalo k závěrečnému hvizdu, na který - se zdálo - hosté čím dál víc čekali jako na smilování.

Jenže favorit evidentně klamal tělem. V 87. minutě Özil s nelidským citem prostrčil míč Flaminimu, jenž nekompromisně zametl balon pod víko. A třetí gól? To už byla jen taková lahůdka. Ramsey rozeběhl Walcotta, ten mu laskavost oplatil a cardiffský rodák se ještě jednou prosadil - tentokrát prudkou střelou pod břevno.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 hlavně se zas dostat na vítěznou vlnu

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:4 Cornelius, Giroud, Ramsey...

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
PaulinhoTheGunner

a pro tip eurofotbalu

Reagovat
justcall

Reagovat
Pharrell

Reagovat
justcall

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
M1ck0

bude překvápko 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-4

Reagovat
justcall

to už je fakt trochu alibismus tipovat furt 0

Reagovat
smazaný uživatel

ARSENAL !!!! koho je to naj tym ????

Reagovat
smazaný uživatel

britské královny?

Reagovat
Pharrell

ne , dokonce celé Anglie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele