30. kolo
16.03.2014 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Arsenal uspěl i v druhém ligovém souboji s konkurenčním Tottenhamem

Arsenal po bezmála sedmi letech opět konečně odváží z White Hart Lane tři body do ligové tabulky; a dokonce poprvé od sezony 1990/91 ve dvou vítězných ligových střetnutích s úhlavními rivaly ani neinkasoval. Dnes k tomu sice popravdě Gunners neměli dvakrát daleko, nakonec se ale díky překrásné trefě Rosického z nejhubenější možné výhry přeci jen radují...

Stihlo uběhnout pouhých 73 vteřin, než Rosický utěšenou ranou do protější šibenice navázal na krkolomnou narážečku Oxlade-Chamberlaina, aby komentátora SkySports přiměl k okamžitému zkonstatování, že takový gól český internacionál už v životě nevsítí. Všechno zkrátka klaplo, jak mělo, a Gunners měli díky nejrychlejší brance v dějinách severolondýnského derby minimálně načas klid.

Tottenham totiž nezareagoval úplně ideálně a jako i po zbytek utkání měl bezprostředně po inkasování značné problémy se směrováním vlastních projektilů mezi tři tyče. Aktivní Adebayor takhle předvedl pár zajímavých záběhů, jinak ale Spurs jen sotva zahrozili. Naopak Oxlade-Chamberlain v 16. minutě po převzetí Rosického šajtle a vyhnutí se Bentalebovi již od půlící čáry upaloval sám na Llorise, před ním už ovšem ve snaze špičkou jemně lobovat hrozivě selhal.

Arsenal měl poprvé podobné štěstí ve 22. minutě. Nicméně jakkoliv Sagnův zákrok proti Roseovi vypadal na pohled červeně, nakonec se za kosu nártem správně udělovala pouze žlutá karta. Právě nějaké to vyloučení přitom vypadalo být tím jediným, co by snad Spurs mohlo nakopnout za vyrovnáním. Adebayor sice brzy (snad) kolenem odkláněl centr z pravé strany jen těsně mimo vzdálenější tyč, chvíli předtím se ale mohli opět radovat také hosté, když Podolského zpětný pas netrefil dobře Oxlade-Chamberlain.

Mladý křídelník Arsenalu dnes obecně neměl dobře seřízená mířidla a ještě do přestávky se jednou ošklivě ukopl. Doplnit jej dále neváhal ještě Podolski, který pro změnu zacílil do boční sítě. Avšak Arsenal se alespoň dostával k tomu nejmenšímu - ke střelbě; to o Tottenhamu nešlo říci. Domácí si sice čím dál víc užívali balonu a zejména Gibbse nechávali působit velmi nejistě (přičemž Sagna byl nucen hrát neustále na hraně druhé žluté karty), ovšem že by měl Szczesny nějakou práci, to v žádném případě.

Právě to se zřejmě podepsalo na katastrofální show polského brankáře ihned na startu druhé půle. Ve vedlejší a přece hlavní roli se tehdy rovnou natřikrát představil Nacer Chadli, jenž nejprve nepotrestal špatně zvládnuté Szczesného vyběhnutí z brány proti prchajícímu Adebayorovi, a pak nepochopitelně nezvládl prostřelit dvojblok obránců AFC na čáře poté, co Szczesnému vyklouzl z rukavic rutinní centrovaný míč.

Ve třetí nadějné příležitosti belgického křídelníka v krátkém časovém sledu už Szczesny neměl prsty, ovšem Chadli se mohl radovat stejně snadno - po Townsendově příhře zprava mu nevyšel drzý pokus o zametení balonu do sítě zadní nohou. To vše se událo během prvních 10 minut po restartu, načež Kanonýři navázali čím dál opatrnější hrou alias pokračujícím koledováním si o vyrovnání.

To se nakonec nenarodilo hlavně proto, že Spurs nyní jednoduše vázla předfinální fáze. Další střelecký pokus si takhle připsal Adebayor až v 89. minutě, když svým krouceným projektilem spíše jen procvičil nadále sotva zahřátého Szczesného. Mezitím naopak musel Lloris na druhé straně osvědčit svou nelidskou elastičnost, když pro vynikající výběr místa při Cazorlově standardce nebezpečně zakončoval Mertesacker.

Gunners tak i potřetí v sezoně v soutěžním duchu přechytračili svého severolondýnského rivala a zvedají z Manchesteru hozenou liverpoolskou rukavici. Oba celky jsou nyní seřazeny s jedním zápasem k dobru pouhé čtyři body za vedoucí Chelsea - boj o titul by tak ještě měl být pořádně napínavý.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:5 Rosicky, Chamberlain...

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

dúfam, že padne veľa gólov

3:4

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat
M1ck0

viděl bych to na remízu....2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Je mimořádně důležité, aby Arsenal zvítězil. Snad to vyjde. :)

Reagovat
Zdechlina

myslím že totenhaim se nesejde, takže kontumačně 3:0 pro Gunners

Reagovat
smazaný uživatel

doufám ze bude vyhra arsenalu minimalne o 2 goly

Reagovat
justcall

pěkně to Rosa vymet

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

Děkuji ti - TOMÁŠ ROSICKÝ , a Arsenal je stále

ve hře o titul.

Reagovat
REPLIKATOR

Rosa

Reagovat
Xaver

Zaregistrovali jste, že Rosa na konci zápasu věnoval dres postiženému klukovi na kolečkovém křesle ? Roso, jsi borec a máš i dobré srdce !

Reagovat
smazaný uživatel

rosa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele