25. kolo
11.02.2015 20:45 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Manchester United - Burnley FC 3:1

Další vítězství, na jehož existenci má lví podíl David De Gea. Vážně, co by si Manchester United bez svého gólmana číslo 1 počal? Van Gaalův tým dnes byl po většinu 90minutovky horší i než předposlední Burnley, které padlo pouze vinou dvojice zásahů netradičního střelce Smallinga a penalty van Persieho...

Na stěží vídaném kousku z dílny stopera ManUtd je přitom nejzajímavější fakt, že Smalling ani nebyl součástí zahajovací jedenáctky. Na hrací plochu ovšem přišel již v páté minutě, když nahradil zraněného Phila Jonese, a po pouhých 22 vteřinách se po rohovém kopu a hlavičce Falcaa zasadil o úvodní branku zápasu.

Burnley se nicméně ničeho nezaleklo a ihned ve 12. minutě vyrovnalo. Nejprve sice De Gea zvládl odmítnout Kightlyho, jenže na Ingsovu hlavičku po precizním centru od Trippiera už byl jednoduše krátký.

Clarets byli i nadále nebezpeční, především skrze šťastného střelce Ingse, zatímco Manchester United měl po celý první poločas více starostí sám se sebou. Poté, co se zranil i Daley Blind, musel se dokonce Wayne Rooney přesunout na pozici štítového záložníka - a ve výsledku tak nebylo žádným překvapením, že Burnley favorita před pauzou přestřílelo 10:3.

Přesto šli do kabin šťastnější domácí, když na sklonku poločasu z Di Maríova centru po nakrátko rozehraném rohovém kopu opětovně úřadoval Chris Smalling. Avšak ani tahle událost k žádné systémové změně nepřispěla, a tak United v rozpačitém výkonu pokračovali i po obrátce, aby přihlíželi například Ingsově střele z dobré pozice přímo do De Gey.

O osudu utkání nakonec až v 82. minutě rozhodl Van Persie z pokutového kopu nařízeného po Arfieldově faulu na Di Maríu, a teprve záhy United působili tak, jak zřejmě měli působit celou dobu: dominantně.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4-0 Falcao

Reagovat
smazaný uživatel

Tu tipujem 3:0 a gol dá konečne Rooney

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný co je jistý v tomto zápase je to,že ten ksindl zas zamíchá ze sestavou jak idiot.Minulý kolo rooney pravý záložník,Valencia v obraně a Mata na lavici Že mu není trapně,hnída jedna špinavá

Reagovat
smazaný uživatel

Rooneyho z Di Mariou úplně ničí,ještě chvíli a příjdou i o místo v repre...Je mi z toho špatně

Reagovat
smazaný uživatel

Jak nemusím tvé názory..tak stebou velmi nerad vtomdle souhlasím..

Slépky jsou nám v patách a soupeř ze stejnojmeneho města taky zrovna neválí...takže 2:0

Reagovat
scholes18

0 - Wayne Rooney has not hit a shot on target in the Premier League in 2015, despite playing 450 minutes.

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
tlaci

tady to bude padat min. 4:1

Reagovat
kaaspis

výhra domácích o dva góly, ale opět promíchaná sestava..a 90% času fotbal na h*vno

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No,to jsem zvědavej jestli na krajíc obrany budou hrát Young s Valenciou,tak už fakt nevim,kam na to ten holandský stratég chodí...Proč ta obrana nemůže být v klidu a bez nervů Rafael,Jones,Smalling,Rojo...záloha Di Maria (young) Mata,Herera(Fellaini)Valencia a útok Wazza Falcao (RvP)

Reagovat
PePiG7

3-0 2xWazza, RvP

Reagovat
REPLIKATOR

0:1

Reagovat
dreambox61

Musite si uvedomit aby byli vsichni v pohode to nejaky cas trva, Valenciu rychle vsichni precetli ten ma kliku akorat do prava,Rooney je bez formy jenze je kapitan tak hraje,Matta je uplne mimo ten se tam mota a kdyz prihraje to je vecnost,SHAW je taky po zraneni uplne mimo ale co si myslim ze je hlavnim duvodem je atleticky trenik spousta hracum to nesedi,je videt ale ne jen v MU ale i v jinych klubech se prave meni generace!!! Starsi hraci nestihaji je to o dost rychlejsi

Reagovat
smazaný uživatel

jenže Valencia je bojovnej a hlavně na křídle rychlej...nechápu co dělá v obraně na místě Rafaela.Co se týče Rooneho,tak kdyby hrál aspoň podhrot a netočil každej zápas jinou pozici,tak by to bylo taky o něčem jiném...proč cpe do obrany Younga už vůbec nechápu.Co dělá na hřišti Blind?To nechám radši bez komentáře.Mata jako tvořivej záložník je super,jenže potřeboval by psychicky podržet,což by mělo být i na trenérovy.DiMaria,dokud hrál pouze na levém křídle,tak byl jeden z nejlepších hráčů v premier league,bohužel po zranění vystřídal ještě střední a pravou zálohu a útok,podle mě ani on sám neví kde má pořádně hrát.Sestava má být stejná,pokud se vyhýbají zranění (občas malá změna jasně) a hlavně hráči by měli hrát na svých postech,na takových na kterých jsou nejlepší...Prostě Van Gay to těžce nezvládá,on sám ví,že je k smíchu,bohužel on je velice arogantní a když řekne,že bude hrát Rooney v obraně a DDG v útoku,tak to tak bude,ikdyž ví,že to bude špatně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kuba94

Podívej se co,ale Valencia odmaká v té obraně,třeba mně se tam daleko víc líbi než v záloze,protože ta jeho jedna klička do prava a špatné centry k ničemu nejsou,v obraně je více důrazný a spolehlivý,stejně tak jako Young se mi tam libil.Dále Blind na dm patří,dělá skvělou práci v obraně a dokáže vytvořit šance,jinak Rooney patří jasně do útoku v záloze ho utopí a pak se každý diví že nemá formu a hraje špatně.Toť můj pohled na věc.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

doufám ve výhru ManU alespon 2:0

Reagovat
dreambox61

S tim Blindem s Tebou souhlasim,Matta ale tam nema co delat ten styl hry mu nesedi hodil by se spis do Italie nebo doma,vsimrni si ze gol ktery dostali na WEST HAMU tak to byl gol Roonyho a dneska za stavu 2-1 po rohu to same akorat ze trefil spoluhrace takze stesti pro MU,vsichni pomlouvaj RVP ale on kdyz je pri kazdym rohu v brane tak pri rychlem protiutoku bohuzel nikdo v predu kdo podrzi mic a rozehraje tak tam nikdo neni Falcao a JANUZAJ bohuzel vubec nic

Reagovat
smazaný uživatel

Goooooool Burnley

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ze zápasu jsem bohužel viděl jenom cca posledních 8 minut, čili se mi zdálo, že jsme konečně něco hráli. A hle - tady si přečtu, že to zase byla předchozí část zápasu bída, přičemž 3 body opět ve skutečnosti vychytával De Gea. To jako fakt? Doma proti Burnnely?? Pokud ano, jsem rád, že jsem to neviděl...

Reagovat
usarny

Ja to bohužel opět viděl... I kdyz jsem mel co delat, abych prvni polocas dokoukal... Rooney na pozici DM, ktera mu absolutne nesla (neni se co divit, je to utocnik proboha!!). Rojo mimo, prijde mi, ze to proste neni bek, na stoperu ok, ale bek ne. Evans predvadel neskutecne veci... Obrana byla fakt jalová.... Jedine prijemne prekvapeni byl McNair, nas nejlepsi hrac. Nekazil, bojoval, snazil se i utocit, fakt klobouk dolu... Di Maria konecne hral trochu vic kridlo a vpravo mu to fakt slo. Ale vykon Falcaa, to bych si nekde nejradsi pustil sestrih jeho akci, protoze v prvni puli na nej slo cca 15 balonu a on jich 13 ztratil! Bylo to, jako bychom hrali o 10, protoze on neprihral ani na 5 metru a ani nezpracoval mic, neskutecne... LVG hraje zvalstni system Slavie, kdy se snazi hrace predelat na jiny post a stoji to za hovno... Je videt, ze Rooney neni spokojenej, protoze se snazi tak o 90% mene, nez driv (viz. jeho braneni Ingse pri rohu). Di Maria take nema sve misto na hristi dane a to je prsote chyba, LVG ho vubec nevyuzije. Mel jsem za to, ze Fellaini je DM/CM a na te pozici letos hraje celkem dobre, proto je mi zahadou, proc pri zraneni Blinda sel na plac Herrera a jeste na pozici praveho zaloznika... No je to gulas...

Reagovat
Kuba94

Jak to že nešla,ano je to utočník nemá tam co dělat,ale ty vyhrané souboje a hlavičkové souboje jsou důležité,odmakal to tam,i když se mu to nelíbí,ale udělal svojí práci a já před nim smekám.Právě on ještě držel naši obranu,máš pravdu Evans tam nemá co dělat,Rojo musí hrát stopéra a s McNairem taky souhůasím zahrál dobrý zápas.Poté co se přešlo na 4:4:2 a ADM hrál na křídle se začalo něco dít,něco málo,ale takhle se musí hrát od začátku.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak díky za info, pánové. Tak trochu jste mi potvrdili moje předpoklady - Evans standard, Rojo standard a z McNaira se pomalu klube objev sezony. Duševní pochody LvG asi netřeba komentovat. Btw, jak hrál Peršan? Zase tužku?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele