17. kolo
19.12.2015 16:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Southampton FC - Tottenham Hotspur 0:2

Tottenham neodehrál nejlepší utkání, Southampton ovšem jeho laxnost nedokázal trestat a v závěru prvního dějství na to výsledkově doplatil. Hosté tak napravili domácí ztrátu a opět dotírají na místa zaručující Ligu mistrů, domácí čekají na vítězství pět kol a dál se propadají tabulkou.

Až překvapivě aktivní Saints tlačili na soupeře od prvních vteřin a Saido Mané tak po deseti minutách už kompletoval hattrick neproměněných šancí, proti té poslední po přízemním centru agilního Tadiće byl Lloris bleskurychle na zemi a dobrým zákrokem vyrazil.

Eriksenův nepřesný pokus z přímého kopu v 16. minutě byl jen malým výkřikem do tmy, zmíněná dvojice domácích ale stále pouze cenila zuby, zakousnout se nedokázala. Obraz hry se přitom neměnil celých pětatřicet minut, pasivní hosté sice postupem času drželi balón na noze více, v ofenzívě ale končili ještě dřív než domácí, kteří dopláceli na špatnou finální přihrávku.

Až když Kane po rychlé akci nechal vyniknout do té doby podřimujícího Gazzanigu, probrali se Spurs k nějaké snaze hrát fotbal. Až nepatřičně pak sklidili do poločasu ovoce hned dvakrát. Nejprve udělal Kane z defenzívy domácích komický soubor a chladnokrevně poslal balón kolem nešťastného brankáře do sítě. Hned trio obránců vše sledovalo pár kroků za úspěšným střelcem.

Vzápětí bez problémů vnikl do vápna Kyle Walker našel přesnou uličku křížem přes vápno na Dele Alliho, který si bez zájmu ostatních zpracoval míč na malém vápně a Gazzaniga byl opět bez šance. Slepené zásahy vlastně rozhodly celý zápas, což bohužel výrazně neprospělo atraktivitě druhé půle.

Opaření hráči Southamptonu se sice jakž takž snažili o návrat k otěžím, jenže Mané neměl střelecký den a zbytek týmu postupně ztrácel jistotu na kopačkách. Spurs přitom začali hrát přesně to, co se čeká od zkušenějších hráčů, než kterým disponuje Pocchetinův výběr. Ten se k porážce svého bývalého zaměstnavatele nehnal bezhlavě, jeho svěřenci se starali především o precizní kontrolu míče na polovině soupeře, bez šancí na obou stranách tak pojištěné vedení pohodově uhájili na úkor zabavení dychtících fanoušků. Alespoň Lloris tak ještě v nastaveném čase vyčaroval perfektní zákrok proti střele zblízka od Ward-Prowseho, ani to by však na bodech nic neměnilo.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com, espnfc.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vážení přátelé ,příznivci ,sportu a hlavně sázkaři. Dovolte abych Vás varoval pře nákupem tipů z mailu salveto@email.cz. Nabízí se na různých serverech ,lákají na vysoké kurzy-sázky na počet golů,poločasy,atd. kdo zná ,ví co je to za kurzy. Nabízejí předplatné, které po ok tipu kurz. průměr. 1,98 okamžitě zvyšují ,atd. Testoval jsem je 3 měsíce ,průměr tipů je 2,02 a úspěšnost 30%. Předávám to dále, abych šetřil peníze i případným zájemcům.

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele