5. kolo
18.09.2016 17:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Sunderland AFC 1:0

I přes drtivou převahu Tottenhamu nakonec zápas na White Hart Lane rozhodl jediný gól z kopačky Harryho Kanea. Vítězství má však pro domácí hořkou příchuť, neboť v průběhu přišli hned o tři zraněné fotbalisty, přičemž především kotník střelce jediné branky nevypadal vůbec dobře.

Domácí začali pěkně od podlahy a hned v úvodních minutách zasypali branku svého soupeře pořádnou sprškou střel. Hned po třech minutách se po sérii centrů dostal z úhlu zakončení Sissoko, jenže jeho křižná střela minula vzdálenější tyč hostující branky. Hned o pár chvil později se do své první větší šance probil Kane, kterého našel střílený centr Sona z levé strany. Pickford byl ale pozorný a tenhle pokus anglického forwarda dokázal vytěsnit.

Po čtvrthodince hry se tento souboj znovu opakoval, když se nejprve na pravé straně probil Sissoko a jeho střílený centr byl sražený přímo k nohám Kanea. Ten se ale nacházel až příliš blízko brankáře hostí, a tak jej překonat nedokázal. Následný rohový kop pak spadl na hlavu Alderweirelda, který ale v dobré pozici našel jen rukavice Pickforda.

Po necelých 22 minutách se konečně musel ukázat i Hugo Lloris. Nenápadný odkop od hostujícího brankáře totiž k údivu všech přelétl celou obranu Spurs a k míči se tak zadarmo dostal Defoe, který ihned pohotově pálil - domácí brankář byl ale pozorný a tento pokus dokázal krýt. Na obrazu hry se v následujících minutách nic neměnilo, Tottenham měl stálo drtivou převahu, ačkoliv si přeci jen už nevytvářel tolik příležitostí. Tu další tak měl až v 39. minutě Son, když mu nabíhající Vertonghen skvěle odtáhl obránce, načež si tento křídelník míč přehodil na pravačku a jeho tvrdou ránu zastavila až tyč.

Do kabin však přesto mohli odcházet s náskokem hosté - stačilo k tomu, aby po chybě Diera a průniku Januzaje dokázal Pienaar nasměrovat míč mimo dosah na brankové čáře stojícího Walkera. To se mu ovšem nepodařilo a anglický obránce svůj celek uchránil od pohromy.

V druhém dějství pokračovala naprostá dominance domácího celku. Po deseti minutách se před vápnem efektivně uvolnil Dembele, svým pasem vyzval Sona, který ale pálil pouze do boční sítě. Mrzet to ale Kohouty dlouho nemuselo - po hodince hry se totiž konečně dostali do vedení.

Centr Walkera na zadní tyči vrátil před bránu Delle Ali, načež stoper Djilobodji vyrobil nepěknou hrubici, kdy míč nejenže neodvrátil, nýbrž jej jako na podnose nabídl Harrymu Kaneovi, který měl už velmi snadnou úlohu.

V závěrečné pasáži stojí za zmínku dvě věci - Tottenhamu se totiž zranil Dembele, Dier a Harry Kane, zatímco jejich kolegové s potěšením pokračovali v zahazování nadějných příležitostí. Neujala ani střela Janssena zpoza pokutového území, ani krásný obstřel Lamely, který Pickford dokázal vyškrábnout na rohový kop. A protože ze strany hostí stojí za zmínku akorát druhá žlutá karta pro Januzaje, nebylo překvapením, když se po závěrečném hvizdu mohli domácí fanoušci radovat z další výhry.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 (Lamela)

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

1,32. Proč tak moc , pánové book z tipáče?

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Noustress

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele