32. kolo
30.06.2020 21:15 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Snadná práce pro Manchester, snadno uspěl v Brightonu

Manchester United potvrdil dobrý vstup do restartované sezóny po koronavirové pauze, navázal na své poslední dvě vítězství nad Sheffieldem United a Norwichem City v rámci FA Cupu a venku si bez obtíží poradil s Brightonem & Hove Albion. Ten nekladl favoritovi tohoto klání téměř žádný odpor, už zkraje druhého poločasu bylo o vítězi rozhodnuto.

Hostující manažer Ole Gunnar Solskjaer udělal moc dobře, že minulou sobotu v Anglickém poháru, v němž zápas dospěl až do prodloužení, pošetřil některé své hlavní opory. Na Falmer Stadium totiž nebylo vůbec poznat, že mají The Red Devils v nohách o jedno utkání navíc než jejich protivník. Tentokrát se totiž na plac mohla vrátit vlastně nejsilnější možná sestava.

Svěřenci trenéra Grahama Pottera nedávno stačili potrápit jiného anglického giganta, a to londýnský Arsenal, nicméně nynější soupeř pro ně představoval příliš těžký kalibr. Utrpěli tak po dvou kolech po dlouhé přestávce svou první porážku. V tabulce zůstali na průběžné patnácté příčce, naopak United se posunuli o jedno místo dopředu a jsou již pátí.

Hosté začali opravdu hodně zostra a tlačili se vehementně dopředu, aby se co nejrychleji ujali vedení. Ve 12. minutě si vytvořili první velkou příležitost, to když Greenwood na pravé straně chvilku podržel balón, předal ho pak Pogbovi, jenž ještě nabil spoluhráčovi Brunovi Fernandesovi, a následné Portugalcovo zakončení zpoza šestnáctky skončilo na tyčce.

O čtyři minuty později už Manchester přece jenom gólově udeřil. Wan-Bissaka od pravé lajny vyzval Greenwooda, ten se neohroženě vrhl do pokutového území, kde si narovnal míč na svou levačku, a jeho blesková střela přes bránícího Dunka zaplula po zemi k bližší tyčce. MUFC nepolevovalo ani v momentech dalších a velmi záhy zaúřadovalo podruhé.

Rashford přihrál na Shawa, ten ve vápně zatáhl balón až k brankové čáře a odtud adresoval přihrávku dozadu, Pogba poté přiťukl merunu ještě na Bruna Fernandese, který se v tomto případě již netrefil do tyčky, ale ke své radosti přímo do sítě. Do poločasu hodlal posunout skóre směrem kupředu taktéž Rashford, ovšem svoje mířidla neseřídil ideálně.

V 50. minutě Manchester založil další povedenou akci, po níž už neměl o konečný zisk tří bodů v podstatě žádný strach. Matič ze středu pole poslal míč na levou stranu, kam si seběhl rychlý Greenwood, ten svým přesným pasem našel na zadní tyčce Bruna Fernandese, jenž nad ničím příliš dlouho nepřemýšlel a z vyložené pozice propálil pohotově brankáře Ryana.

Až po tomto okamžiku se do hry více dostal rovněž Brighton. V 60. a 61. minutě se dvakrát po sobě osmělil střídající Trossard, ani v jenom případě ale nezamířil do brány. V 69. minutě Trossard uvolnil na hranici vápna Connollyho, který tlačil balón pod břevno, perfektní zákrok však vytasil gólman David de Gea. A v 76. minutě na Španěla nevyzrál ani Maupay.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Brighton celkem tragedie, MU dnes za 3 body....?

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele