33. kolo
04.07.2020 16:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Leicester City se proti Crystalu Palace chytil a porazil ho hladce o tři góly

"Lišky" z Leicesteru po koronavirové přestávce nevyhráli ani jeden ze čtyř svých zápasů a jejich náskok na třetí pozici se podstatně ztenčil. Až teď dokázali zabrat proti londýnskému Crystalu Palace, který naopak prohloubil své trápení. Nyní prohrál potřetí za sebou a v tabulce Premier League je třináctý s dvaačtyřiceti body, evropské poháry se mu proto stále vzdalují. Domácí mají na kontě osmapadesát bodů a na pátý Manchester United drží odstup tří bodů.

Společně s celým týmem se probudil také kanonýr Jamie Vardy, jenž v předchozích třech případech neskóroval, v tuto chvíli se díky dvěma trefám osamostatnil na čele tabulky střelců celé anglické nejvyšší soutěže s jednadvaceti úspěšnými zásahy. První poločas toho příliš zajímavého nenabídl, favorit nedělního střetnutí se přeci jen mohl dostat do vedení krátce po čtvrthodině hry, kdy z hranice pokutového území vypálil Justin.

Jeho kroucený projektil měl dobré parametry, ale balón nakonec orazítkoval bližší spojnici. Ihned na to se ve slibné šanci zjevil Ayoze Pérez, nicméně z osmnácti metrů o kousek minul pravou konstrukci. Hosté si svou největší příležitost vypracovali zhruba deset minut před přestávkou. Zkušený srbský záložník Milivojević se postavil k přímému volnému kopu ze střední distance a svou ranou o vlásek minul prostor tří tyčí.

Do druhého dějství skvěle vstoupil Leicester a ve 49. minutě se mohl radovat z vedení. Nigerijský forvard Kelechi Iheanacho využil skákavé přihrávky z levého křídla od Tielemanse a po přílišném váhání brankáře Guaity zavěsil přímo k pravé tyči. Přesně po odehrané hodině mohl z ničeho nic vyrovnat Cahill, ovšem s jeho hlavičkou si dokázal poradit famózní gólman Schmeichel. Čtvrthodiny před závěrečným hvizdem přišla Vardyho chvíle.

Třiatřicetiletý rodák ze Sheffieldu využil obrovské hrubky bránícího Sakha, který v nejnevhodnější chvíli podklouzl a po nabídce od střídajícího Barnese nemohl minout prázdnou branku. V 90. minutě chtěl alespoň snížit Zaha, avšak jeho finální střela letěla vysoko nad. Ve čtvrté minutě nastavení uzavřel gólový účet Vardy, tentokráte utekl všem na levé straně a své sólo zakončil obloučkem za záda bezmocného Guaity.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele