7. kolo
28.09.2019 16:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Southampton FC 2:1

Tottenham své utkání se Southamptonem nakonec zvládl, ale vítězství se lehce rozhodně nerodilo. Kohouty sice poslal do vedení Ndombelé, po obrovském kiksu Llorise ale dokázal vyrovnat Ings. Domácímu týmu navíc větev ještě podřezal bek Aurier, který se naprosto nesmyslně nechal vyloučit. Spurs však znovu do vedení dostal Harry Kane a vedení si již domácí celek i přes nápor hostí dokázal ustrážit.

Do první šance se po dvaceti minutách dostal Ndombelé, který se po zpětné přihrávce zjevil osamocený na značce pokutového kopu, svůj projektil ovšem nasměroval pouze nad hostující branku. Litovat své šance však dlouho nemusel - o pár minut později jej totiž v podobné pozici našel Son a tentokrát už se letní posila Tottenhamu nemýlila.

Pak však vzal osud do svých rukou pravý bek Tottenhamu, Aurier. Ten nejprve zcela zbytečně ostře fauloval hostujícího hráče u postranní čáry, za což vyfasoval žlutou kartu. Toto napomenutí ovšem Auriera neuklidnilo, o pár minut později zatáhl unikajícího Betranda a musel předčasně do sprch. Nepovedenou čtvrthodinku Tottenhamu pak ještě korunoval brankář Lloris, který se rozhodl v malém vápně obehrát napadajícího Ingse, jenže tento záměr mu útočník hostujícího celku vystihl a dostal tak míč do sítě.

Do poločasu si ovšem domácí celek vzal vedení zpět. Po parádním brejku předložil Eriksen míč Kaneovi, který si jej sice nezpracoval ideálně, z druhého doteku jej ovšem zvládl poslat neomylně k tyči. Do kabin se tak šlo za stavu 2:1.

V druhém dějství zahrozil jako první Ward-Prowse, jeho volný přímý kop ovšem s vypětím všech sil Lloris vytěsnil nad břevno. Po hodině hry si na rohový kop naskočil Yoshida a brankář domácích musel opět vytasit parádní zákrok. Do další šance se dostal Ings, který ale ve vyložené pozici nedokázal trefit balón. Na druhé straně mohl pojistku přidat Kane, z ostrého úhlu však míč za hostujícího brankáře nedostal. A když k vyrovnání nevedl ani závěrečný nápor Southamptonu, připsal si Tottenham důležité vítězství 2:1.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Aurier, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Ndombele, Winks - Son, Lamela, Lucas - Kane

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele