26. kolo
27.02.2021 18:30 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Anwar El Ghazi a Tyrone Mings (© AFP)

Aston Villa vyzrála na unavený Leeds díky brzkému gólu El Ghaziho

Souboj letošního nováčka s tím loňským nakonec vyzněl lépe pro Aston Villu, která na půdě Leedsu vydřela hubenou výhru 1:0 a po sérii nepovedených výsledků znovu přiživila své naděje na pohárové příčky. Jediný gól zápasu vstřelil již v páté minutě Anwar El Ghazi. Villans tak z osmého místa ztrácí na čtvrtou příčku pouhých šest bodů, zatímco Leeds zůstává desátý.

Kluzký trávník na Elland Road přispěl k jedné brzké šanci na obou stranách, avšak s rozdílným úspěchem. Zatímco po Bamfordově nepovedené ráně se Raphinha zblízka nedokázal prosadit, takřka totožná událost v podobě uklouznutí hostujícího Watkinse vyústila v gólové zakončení El Ghaziho, který si dokázal míč zpracovat a poslat jej přesně mezi nohy brankáře Mesliera.

Také po zbytek poločasu byli v zápřahu oba brankáři, avšak jak aktivní El Ghazi s Watkinsem, tak Raphinha či Helder Costa již v zakončení neuspěli. Po změně stran poněkud překvapivě domácímu celku jako by došly síly a hosté neměli větší problém utkání kontrolovat k uhájení brzkého náskoku. Přesto mohl v samém závěru Raphinha přece jen srovnat, když jej ve vyložené pozici našel střídající Harrison, jenže brazilský záložník nepotvrdil svou výtečnou formu z posledních týdnů a poslal míč trestuhodně mimo tři tyče.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele