36. kolo
15.05.2021 16:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Nathan Tella (© AFP)

Southampton doma vyzrál na Fulham

Fotbalisté Southamptonu porazili ve 36. kole Premier League 3:1 Fulham. Domácím tři body přinesly trefy Adamse, Telly a Walcotta, čestný gól Cottagers vstřelil Carvalho.

Domácí se první šance dostali ve 27. minutě a hned šli do vedení. Trestný kop Warda-Prowse z pravé strany dopadl na malé vápno, odkud ho zvedl trochu šťastným zásahem šajtlí pod břevno hned po odskoku Che Adams.

O pár minut později Střela Warda-Prowse z trestného kopu těsně za velkým vápnem prošla děravou zdí, dobrý přehled však prokázal Aréola, který ji skokem po pravici vyrazil.

Saints znovu udeřili po hodině hry. Centr Walkera-Peterse z pravého křídla uklidil z malého vápna přesnou přízemní střelou do sítě střídající a nikým nehlídaný Nathan Tella. Nigerijský mladík byl na hřišti pouze dvě minuty.

O čtvrt hodiny později Fulham zdramatizoval duel, ve kterém tahal za kratší konec. Uličku Decordovy-Reida nezachytila domácí obrana, za jejímiž zády se zjevil Fabio Carvalho, tváří v tvář McCarthymu napálil míč o břevno do sítě a radoval se z premiérové trefy v Premier League.

Naděje hostí na bodový zisk však trvala jen sedm minut. V 82. minutě se po čtyřech minutách na place zapsal mezi střelce Theo Walcott. Právě on rozběhl bleskový výpad po zisku míče na půlící čáře a z velkého vápna přehodil brankáře střelou k tyči po Tellově zpětné přihrávce.

Poslední šanci duelu měli pět minut před koncem domácí borci. Tella udržel míč u postranní čáry, povodil si tři protihráče a jeho střelu jesličkami jednomu z nich vyškraboval od bližší tyče Aréola na roh.

Southampton je dvě kola před koncem třináctý, Fulham už má na osmnácté příčce jistý sestup.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele