37. kolo
19.05.2021 21:15 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů West Hamu (© AFP)

West Ham otočil duel na West Bromu

West Bromwich Albion prohrál na domácí půdě ve 37. kole Premier League s londýnským West Hamem United 1:3. Domácí sice poslal do vedení Pereira, jenže za hosty se poté trefili Souček, Ogbonna a Antonio.

Hned v první minutě bylo živo. Antonio si píchl balon kolem gólmana Johnstonea, který jej fauloval. K rozehrávce pokutového kopu se nakonec postavil středopolař Declan Rice, který to zkoušel po zemi k levé tyči, jenomže míč trefil brankovou konstrukci.

A tak šel ve 27. minutě překvapivě do vedení West Brom. Domácí celek zahrával rohový kop z pravé strany, čehož se ujal Matheus Pereira. Jeho kroucená nabídka se stáčela směrem do hostující branky, kde jí ještě lehce tečoval Tomáš Souček, který se míče dotkl jako poslední.

Za chvíli navíc domácí mohli vést větším rozdílem. Přímý kop sice nabídl zablokované střely, posléze se k míči dostal Pereira, s jehož ránou pod břevno si hostující gólman reflexivně poradil.

V závěru prvního poločasu se hostům přeci jen podařilo vyrovnat. West Ham se totiž dokázal usadit na útočné polovině a Fornals centroval do pokutového území. Balon obrana přizvedla k zadní tyči, kde se nacházel Benrahma, který nahrávkou napříč malým vápnem našel před prázdnou brankou volného Tomáše Součka. Gól ještě kvůli možnému ofsajdu posvětil VAR.

V 64. minutě Kladiváři zahrávali rohový kop, po kterém se ke hlavičce dostal Souček. Jeho zakončení proletělo kousek vedle zadní tyče, kde se navíc po míči natahoval Antonio.

Deset minut před koncem už domácí obrana neodolala. Nejprve se po míči natahoval Fornals, který trefil pouze brankáře. Následoval tak rohový kop, na který si dokázal naskočit obránce Angelo Ogbonna, kterému se povedlo v náběhu procedit míč do sítě.

Domácí celek se v závěru nadechoval k náporu, jenomže Souček zablokoval centr a jeho mužstvo se dostalo do rychlého přečíslení. Lingardovi se na hranici pokutového území povedlo načasovat nahrávku na Michaila Antonia, který propálil Johnstonea.

West Ham se tak dostal na šesté místo před Tottenham a pokud v posledním kole uhraje alespoň bod se Southamptonem, postoupí bez ohledu na ostatní výsledky do Evropské ligy.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No ty vole bojovali o LM a ted budou rádi za EL s odřenou zadnici

Reagovat
kolouch

Ty jsi prekvapeny, ze z boje o LM odpadli? S timhle kadrem je senzace, ze jsou tam, kde jsou

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
OnlyWHU

Drsná prohra pro tým Big Sama po dramatickým průběhu. Výhru jsme si zasloužili přece jen vyšší kvalitou, hlavně v závěru. I když už nejen my vyhlížíme konec soutěže. Po neproměněný pencli a obdrženým gólu jsem trnul, jak to bude dál. Ale letos je fakt možný našim hochům věřit, že to dokážou. Smekám před velkorysou příhrou Lingarda na třetí gól. Tak ještě poslední krok a hrajeme EL. COYI!!!

Reagovat
kolouch

Reagovat
duloig

C O Y I !!

Reagovat
kolouch

Drama se stastnym koncem. Chlapci uz jedou na rezervy a tenhle zapas urvali odhodlanim. Evropa je jista, ted uz jen ten bodik ke skupine EL. COYI

Reagovat
duloig

C O Y I !!

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele