30. kolo
05.04.2021 21:15 CET
2 : 3
(1:3)

Reportáž

Jesse Lingard (© AFP)

West Ham třemi góly přestřílel Wolves a zůstává v boji o Ligu mistrů

Pondělní dohrávka třicátého kola mezi Wolverhamptonem a West Hamem přinesla atraktivní pětigólovou přestřelku, která nakonec vyzněla lépe pro hostující tým. Svěřenci Davida Moyese vydřeli na stadionu Molineux výhru 3:2, díky níž poskočili na čtvrté místo a mohou tak nadále směle snít o kvalifikaci do Ligy mistrů.

Díky ztrátám nejednoho z přímých protivníků v ligové tabulce měli hosté jedinečnou příležitost přilepšit si v boji o milionářskou soutěž, a to se jim skutečně podařilo. Stejně jako v předešlém zápase s Arsenalem se West Ham perfektním nástupem do utkání ujal již po osmatřiceti minutách hry luxusního vedení 3:0 a stejně jako v zápase s Arsenalem se ve zbytku utkání ještě museli o svůj tříbodový zisk obávat. Wolves však po trefách Dendonckera se Silvou své zmrtvýchvstání třetím gólem nedokonali. Zatímco West Ham je čtvrtý těsně před Liverpoolem, Tottenhamem a Chelsea, Wolverhampton zůstává čtrnáctý.

Největším tahounem West Hamu je od svého lednového příchodu na hostování Jesse Lingard a anglický reprezentant svou fazonu potvrdil i v pondělí po pouhých pěti minutách hry. Jeho parádní únik z vlastní poloviny hřiště nedokázal zastavit ani Romain Saiss ani vyběhnuvší brankář Rui Patrício a West Ham se ujal brzkého vedení. Osm minut nato bylo pro domácí ještě hůře, neboť Lingard i nadále zůstával při chuti. Kmenový záložník Manchesteru United se tentokráte pasoval do role tvůrce gólové akce, když šikovně udržel míč na hřišti, posunul jej pro nabíhajícího Masuakua a ten svým centrem vybídl k přesnému zakončení k tyči Pabla Fornalse.

Excelentní průběh zápasu z pohledu hostí po půlhodině hry pokazilo jen zranění klíčového útočníka Michaila Antonia, jenž musel kvůli svalovým potížím předčasně vystřídat. Ani to ale s "Kladiváři" nezamávalo a v 38. minutě skórovali do třetice. Právě Antoniův náhradník Jarrod Bowen se ocitl na konci další Lingardem vedené akce a pouhé dvě minuty po svém nástupu na trávník se zapsal na střeleckou listinu.

Hosté jako by se však nepoučili ze zmíněného střetnutí s Arsenalem a ještě do přestávky dali soupeři naději na zdramatizování zápasu. Minutu před koncem první půle se Adama Traoré výtečně uvolnil na levé straně a přesným centrem vybídl k zakončení Leandera Dendockera, jenž svým prvním zásahem v sezoně upravil poločasové skóre na 3:1. Po změně stran na trávník namísto Daniela Podenceho vyběhl Fabio Silva, a i když předtím museli domácí přežít kritický moment, kdy gól Tomáše Součka z dorážky po Bowenově střele zneplatnila jeho hra rukou, portugalský forvard v 68. minutě snížil ztrátu Wolves na rozdíl jediného gólu. Velký podíl na této brance nese Pedro Neto, jehož výstavní průniková přihrávka vyslala Silvu do samostatného úniku, s nímž už nic nesvedl ani brankář Fabianski.

Hosty tak čekala nervózní závěrečná pětadvacetiminutovka, ovšem tentokráte si již při bránění náskoku počínali lépe a stav 3:2 uhájili až do samého konce.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

-2,5

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
duloig

Poďme po tri body. C O Y I !!

Reagovat
OnlyWHU

Spadl mi kámen, aby se neopakoval Arsenal. Pravda, Wolwes jsou minimal o gól horší, takže výhra je dalším důkazem letošní skvělý sezony. Fantastickej Lingard!!! Trochu se obávám, že nám ho po takov ých výkonech nenechají. Lámu si taky hlavu, proč nejsme schopni dosáhnout dokonalosti, v podobě úspěšnýho vedení boje za super výhodnýho stavu. Bojovnost nechybí, ale zdá se mi, že propadáme mentálně. Ale pryč s úvahama, jsme na čtvrtým fleku s rekordním ziskem v novodobý historii. A to je bonba. A nemáme špatnej los do konce. Když udržíme výkonnost, LM? COYII!!!!!

Reagovat
OnlyWHU

Rice strašně chyběl. Snad bude fit dřív, než za čtyři týdny.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele