29. kolo
16.03.2024 16:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Radost hráčů Burnley (© AFP)

Včely se na Turf Moor nektaru nedočkaly. Výhru Burnley odšpuntovalo vyloučení Reguilóna

Fotbalisté Burnley zvítězili ve 29. kole Premier League nad Brentfordem 2:1. V první půli se stalo hned několik kuriózních situací, nejdůležitější však byla červená karta pro Sergia Reguilóna a následně proměněná penalta, o kterou se postaral Jacob Bruun Larsen. Ani ve druhém dějství se diváci nenudili a po šancích na obou stranách nakonec vsítil vítězný gól David Datro Fofana. The Clarets si tak připsali teprve druhý domácí triumf v sezoně, a to i přesto, že v závěru utkání hlavou snížil Kristoffer Ajer.

Svěřenci Vincenta Kompanyho minulý víkend sahali po první výhře od prosince, dvougólové vedení nad West Hamem ale neudrželi a z Londýna si odvezli pouze remízu. Nyní museli o další cenný zisk do tabulky zabojovat proti Brentfordu, jenž se rovněž pral s bídnou formou. Z předchozích pěti zápasů totiž vytěžil jediný bod, i když nerozhodný duel s Chelsea a těsná porážka se suverénním Arsenalem dávaly tušit pomalu se zlepšující výkony.

Hned v úvodu se The Clarets dočkali penalty, když Vitinha ve vápně strčil Reguilón, což se nakonec ukázalo jako poslední počin španělského wingbeka v zápase, poněvadž mu sudí po zhlédnutí videa ukázal červenou kartu. Pokutový kop si vzal na starosti odchovanec BVB Bruun Larsen, jenž prudkou ranou překonal Marka Flekkena. Stupidní chyba v defenzivě mohla znamenat opět nerozhodný stav, nepřesnou přihrávku mířenou na vlastní bránu ale dokázal Arijanet Murič odkopnout včas. V závěru poločasu mohl zvýšit vedení Fofana, jenže z bezprostřední blízkosti trestuhodně minul prázdnou klec. I na druhé straně přišla obrovská šance, nicméně Yoane Wissa v souboji jeden na jednoho na kosovského brankáře nevyzrál.

Po změně stran bylo poměrně dost aktivní duo Sander Berge a Charlie Taylor, přičemž druhý jmenovaný se pokusil o několik centrů do vápna, které ovšem nenacházely správné adresáty. Ojedinělou šanci střídajícího Keaneho Lewise-Pottera fantastickým návratem zneškodnil Vitinho, načež z protiútoku s ledovým klidem zvýšil vedení z Chelsea zapůjčený Fofana. Kromě dlouho očekávaného návratu Bryana Mbeuma se příznivci Bees dočkali ještě kontaktní branky Ajera, nicméně vytoužené vyrovnání už nepřišlo.

Burnley se tak konečně dočkalo výhry a oživilo naději na záchranu. O další body zabojuje 30. března na půdě Chelsea, Brentford se ve stejný den střetne s Manchesterem United.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele