26. kolo
02.05.2024 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Mauricio Pochettino (© AFP)

Chelsea ovládla derby s Tottenhamem, argentinský stratég opět vyzrál na bývalý klub

Londýnská Chelsea porazila v rámci dohrávky 26. kola anglické Premier League svého rivala Tottenham 2:0, jemuž tak výrazně zkomplikovala cestu do Ligy mistrů. O vítěznou branku duelu se postaral ve 24. minutě obránce Trevoh Chalobah poté, co defenziva Spurs nezvládla bránění standardní situace. Razítko na výhru Blues dal po změně stran Nicolas Jackson, když dorazil do odkryté brány projektil, který vyslal z přímého kopu Cole Palmer. Úsměv na tváři tak po čase mohl mít i Mauricio Pochettino, jenž na svůj bývalý klub našel recept podruhé v sezoně.

Rivalové z hlavního města si o víkendu našli něco společného, a to averzi k rozhodnutím rozhodčích. Zatímco fanoušci Tottenhamu se nemohli přenést přes neodpískanou penaltu bezprostředně před gólem Bukaya Saky v neúspěšném derby s Arsenalem, apel Chelsea směrem ke Craigu Pawsonovi byl ještě hlasitější. Ten totiž kontroverzně neuznal pozdní gól Axela Disasiho, kterým The Blues mohli dokonat skvělý obrat proti Aston Ville.

Již od samotného úvodu se stalo poznávacím znamením obou klubů nepřesnost v rozehrávce a nejistota. Oba týmy si byly vědomy důležitosti tohoto klání a nervozita jim ztěžovala nohy. Domácí se dostali do vedení již ve 24. minutě po standardní situaci kapitána Blues Conora Gallaghera. Nekompromisní hlavičkou se prosadil sváteční střelec Chalobah. Fotbalisté v modrých dresech byli tak po právu odměněni za aktivnější vstup do zápasu.

Po změně stran převzali Spurs otěže zápasu a nepouštěli hráče Chelsea na útočnou polovinu. Nicméně ani zvýšená aktivita nepomohla hostům vytvořit si vyloženou gólovou příležitost. Svěřenci Pochettina rezignovali na aktivitu a snažili se udržet si jednobrankové vedení. Neviditelný Palmer o sobě dal vědět až v 73. minutě a to ve velkém stylu. Z přímého kopu orazítkoval brankovou konstrukci a následnou dorážku proměnil Jackson.

Tottenham tak náročný program nadále příliš nezvládá a potřetí v řadě nebodoval. V příštím kole se představí 5. května na hřišti Liverpoolu, Chelsea tentýž den přivítá West Ham.

Autor: Livesport.cz / Jaroslav Junek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele