9. kolo
27.10.2024 17:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Mikel Merino střílí proti Liverpoolu druhou branku Arsenalu (© Adrian Dennis / AFP)

Arsenal stvrdil titul krále standardních situací. Liverpool v závěru spasil Salah

Hráči Arsenalu remizovali v devátém kole Premier League na domácím hřišti 2:2 s Liverpoolem. Gunners potvrdili důležitost kouče na standardní situace, jejich sedmý ligový zásah v sezoně touto metodou obstaral po zajímavém náběhu Mikel Moreno. Jeho gól se dlouho zdál být vítězným, avšak v 81. minutě zajistil dělbu bodů Mohamed Salah. Domácím se navíc v průběhu utkání rozrostla marodka o další dva obránce.

Duel adeptů na ovládnutí Premier League zastihnul v o něco horším rozpoložení Arsenal. Ten totiž v týdnu podal nepřesvědčivý výkon proti Šachtaru, jenž zdolal jen díky vlastní brance soupeře. Předtím navíc v posledním ligovém střetnutí prohrál 0:2 s Bournemouthem a přišel o Williama Salibu, který v tomto duelu uviděl červenou kartu. Reds naopak vyhráli osm duelů napříč soutěžemi v řadě, i tak se ale fanoušci mohli těšit na vyrovnané střetnutí.

To k radosti domácích příznivců gólově načal již v deváté minutě Bukayo Saka, nad jehož startem visel otazník vinou menšího zranění. Pravý křídelník si naběhl na dlouhý nákop, obehrál osamoceného obránce a z hranice malého vápna se prosadil zakončením na bližší tyč. Přesně o dalších devět minut později však bylo vyrovnáno. Nejvíce gólů ze standardek sice obstarali tuto sezonu Gunners, Virgil van Dijk však po hlavou prodlouženém rohu dokázal, že se jedná i o jeho oblíbenou disciplínu. Domácí ale v závěru půle odpověděli stejným způsobem, když po přímém kopu Declana Rice využil pozoruhodně natrénovaný náběh Moreno.

Vrásky na čele kouče Mikela Artety přidal v 54. minutě Gabriel, jenž musel střídat kvůli zranění. Druhému poločasu dominovali hosté, snahu vyrovnat ale dlouho nepodpořili vytvořením gólové příležitosti. Až v 71. minutě poslal Salah pohledný centr šajtlí na zadní tyč, odtud ale Curtis Jones nezakončil ideálně. Krátce nato musel ze hřiště vinou zranění i Jurrien Timber. Reds stupňovali tlak a v 81. minutě se dočkali gólu, Salah z úrovně penalty uklidil míč z první po rychlém protiútoku, ze strany mu nahrával Darwin Núňez.

Fanoušci na Emirates Stadium se tak nakonec museli spokojit se zaslouženou dělbou bodů. V rámci náročného programu čeká Arsenal v příštím kole 2. listopadu výjezd do Newcastlu. Liverpool vyzve dvakrát po sobě Brighton, nejdříve v poháru a poté v lize.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Dva se perou, třetí se směje vlastně ten třetí je první - Manchester City

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele