9. kolo
26.10.2024 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Erling Haaland (© Oli SCARFF / AFP)

Haaland po duelu se Spartou prolomil střelecký půst v lize, doplatil na to Southampton

Manchester City zvítězil v devátém kole Premier League 1:0 nad Southamptonem. Citizens tak prodloužili ligovou neporazitelnost na neuvěřitelných 32 zápasů. Erling Haaland, jenž se v týdnu dvakrát prosadil do sítě pražské Sparty, rozhodnul utkání již v páté minutě. Předtím se přitom norský gólostroj zasekl, tři předchozí ligové duely se totiž nedokázal prosadit.

Pro Southampton byl střet s Manchesterem City vždy obtížným úkolem. To bylo hostům důrazně připomenuto během pěti minut, kdy se prosadil Haaland, jenž se trefil zblízka po přihrávce Matheuse Nunese. Krátce poté, co se postaral o úvodní gól, se Nunes málem stal sám střelcem. Chyběly mu centimetry, aby svůj první ligový start oslavil tím nejlepším možným způsobem, když z hranice pokutového území přestřelil. Southampton se mohl velmi snadno zhroutit, když tak brzy prohrával, ale stejně jako Sparta se po zbytek poločasu odhodlaně bránil.

Druhý poločas však nepřinesl žádnou změnu tempa a během několika minut po výměně stran mohl vedení Citizens pojistit Phil Foden, jeho pokus ale prosvištěl o těsně vedle. Druhý gól se zdál být otázkou času a měl také přijít, když Savinho po křídle našel na vzdálenější tyči Haalanda, ale ten z několika metrů neuvěřitelně minul. Stejné duo krátce po hodině hry kombinovalo znovu, ale výsledek byl stejný, protože Haalandova hlavička nebyla vůbec vydařená.

Nakonec se City bez problémů dočkalo jedenáctého vítězství z posledních patnácti vzájemných střetnutí v nejvyšší soutěže proti Saints. Situace pro Southampton stále vypadá poměrně bezútěšně, kouč Russell Martin tak zůstává jedním z favoritů na prvního vyhozeného manažera v Premier League v sezoně 2024/25.

Autor: Livesport.cz / Chris Wilson

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele